Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lakkozott bőrös malac zöldségkörettel

Lakkozott bőrös malac zöldségkörettel
Lakkozott bőrös malac zöldségkörettel
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hosszadalmas elkészíteni, de megéri, mivel a már megszokott sült malacot a fűszeres töltésnek és a különleges köretnek köszönhetően egy egészen új oldaláról ismerhetjük meg.

 

A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

hozzávalók / 6 adag

A pecsenyéhez

A lakkozáshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Legalább két nappal a sütés előtt egy minimum kétkilós bőrös malachúst sóval, borssal, római köménnyel, majoránnával és cayenne borssal bedörzsöljük, a bőrét ne érje só! A bőrét beirdaljuk, ügyelve arra, hogy a zsírjába már ne vágjunk bele. Így tegyük a hűtőbe, a fűszereknek elég ideje lesz átjárni az egész húst.
  2. A karaj közepébe éles késsel lyukat fúrunk, s ebbe a következő töltelék kerül: 1 fej hagymát és az egyik csípős paprikát egészen apróra vágjuk, kb. 8 gerezd fokhagymát a kés élével szétnyomunk, majd tovább aprítjuk, ehhez jön a római kömény, bors és a szójaszósz. A nyílást egy gerezd fokhagymával zárjuk le.
  3. A megmaradt paprikát és a friss fűszernövényeket a meghámozott és gerezdekre vágott hagymával és fokhagyma társaságában egy tepsibe tesszük, erre jön a keverékkel már megtöltött malachús, s aláöntjük az olajat és a fehérbort. Alufóliával letakarva egy órán át pároljuk.
  4. Amíg a malac húsa puhul, dobjuk össze a lakkot! A cukrot egy fazékban enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vörösbort, az alaplevet, a chilit, a szegfűszeget és némi borsot, majd folyamatosan keverve, kis lángon forraljuk, amíg besűrűsödik.
  5. A köret elkészítéséhez a cukkínit és a sárgarépát vágjuk ujjnyi szeletekre, az újhagymát karikákra, a gyömbért reszeljük le és olajban egy kicsit süssük át, majd adjuk hozzá a cukkínit, a répát és az újhagymát, 2-3 percig pirítsuk. Ezután jöhet hozzá a szójaszósz és a bor, majd a mogyoró.
  6. A malachúst kivesszük a tepsiből, és sütőrácson még 45 percen át (ill. amíg szép piros nem lesz a bőre) pirítjuk, közben gyakran megkenjük sütőecsetet használva a lakkal. Ha kész, szépen felszeleteljük, szedünk rá a pecsenyeléből, és a zöldségekkel körítve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 980
elküldve: 5
receptkönyvben: 185
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Húsosfazék

Mióta szakács: 2008.03.20.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gombocska
gombocska / Gombocska Wed, 2013-01-02 10:40

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett a malacka. Annyit változtattam, hogy kuktában pároltam és utána pirítottam. A fiuk háromszor is szedtek belőle és ez nagy szó...:))) Köszi

721
süldő malac 2 kg
hegyes erős paprika 2 db
kakukkfű 2 szál
majoranna 2 szál
rozmaring 2 szál
vöröshagyma 3 db
fokhagyma 2 db
római kömény 1 kávéskanál
cayenne bors 0.5 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szójaszósz 3 ek
fehérbor 3 dl
olívaolaj 3 ek
barna cukor 10 dkg
vörösbor 1 dl
alaplé 5 dl
csillagánizs 1 db
szegfűszeg 6 db
chili 1 kk
cukkini 20 dkg
sárgarépa 20 dkg
újhagyma 10 db
gyömbér 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
fehérbor 0.5 dl
földimogyoró 5 dkg