Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Laktató csirkecombok

Laktató csirkecombok
Laktató csirkecombok
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "Black chicken" (fekete csirke) húsa nagyon finom, éppen ezért nem olcsó, így az elkészítését sem akartam egy átlagos recepttel csinálni. Az interneten találtam ezt a receptet, nem csak finom, de nem is lehet abbahagyni az evését.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hagymás krumplival vagy burgonyapürével szoktam tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat kettévágjuk, megsózzuk, majd forró olajban félig megsütjük.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a gombaszeleteket és sóval, borssal ízesítjük.
  3. A csirkecombokat beletekerjük a tarjaszeletekbe és kiolajozott sütőedénybe rakjuk. A pirított gombát a tetejére halmozzuk.
  4. A tejfölben elkeverjük a tojást, sózzuk-borsozzuk és a húsokra öntjük. Reszelt sajttal megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 472
elküldve: 3
receptkönyvben: 529
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kócs Judit

Mióta szakács: 2009.10.06.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-sonkás-gombás tejfölös csirkecombok, sonkás-sajtos csirkecombok tejföllel és gombával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-07-17 16:24

Kedves Judit!
Igazán fantasztikus volt ez a második fogás , már régóta foglalkoztatott, de ma nekivágtam, és őt készítettem el.
Nagy sikerem lett vele, finom volt, - még annyira, hogy dupla adagot vettem, így holnapra is maradt, nem kell majd, csak melegítenem, a gyerkőcökkel játszhatok, dumálhatok,...nem veszi el az időt a főzés:-))
Meg nincs is nagy hajlandóságom ebben a nagy melegben ott állni mindig a tűzhely előtt, de ez a fogás megoldotta ebbéli gondomat is:-)) (gondolom, más is van ezzel mostanság így:-)) )
A finom receptötletedet, receptedet, még egyszer köszi:-))
Szép, meleg, nyarat kívánok, ha lehet, pihenéssel is:-))
Éva-Anyóca

hnora82
hnora82 Sun, 2011-03-13 13:11

Ma sütöttem meg ebédre ezt a husit és joggal mondhatom, hogy isteni finom! Egyszerű és gyorsan elkészül! Köszönjük!

752
csirkecomb 4 db
gomba 20 dkg
füstölt-főtt tarja 15 dkg
sajt 10 dkg
tejföl 2 dl
tojás 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl