Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Laktató töltött batyu

Laktató töltött batyu
Laktató töltött batyu
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámmal közösen újítottunk be valami gyors, könnyen elkészíthető, de laktató  finomságot. Ez lett az eredmény!:)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

ajánlat

Frissen sülve, melegen a legjobb, mint minden, de másnap is tökéletes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kelesztőtálba tesszük a lisztet, közepébe lyukat formálunk, belemorzsoljuk az élesztőt, vizet öntünk rá, míg el nem lepi rendesen, cukozzuk.
  2. Amikor felfutott az élesztő, mehet hozzá a só, tojás, olaj, majd alaposan kézel öszedolgozzuk. Folyamatosan adagolunk hozzá vizet, amíg a tészta könnyen gyúrhatóvá, kissé ragacsos, könnyű állagúvá nem válik (sima kelt tészta).
  3. Ha a tésztánk összeállt, az edényt lefedjük, majd kelni hagyjuk a tésztát, lehetőség szerint nem huzatos, meleg helyen. Az edényt célszerű átlátszó fedővel vagy fóliával lefedni, hogy később belelássunk. Tilos a fedőt emelgetni, a tálat mozgatni.
  4. Amíg kel a tészta, megcsináljuk a tölteléket: a fenti hozzávalókat aprócska kockákra vágjuk, fűszerezzük, ketchupot adunk hozzá ízlés szerint. (Nálunk ekkora mennyiséghez kb. fél tubust.) Majd összekeverjük az egészet.
  5. Amikor megkelt a tészta (amikor már hozzáér bőven a fedőhöz), nyújtódeszkán fél centinél is vékonyabbra nyújtjuk, kb. 7x7 cm-es négyzeteket vágunk belőle, megtöltjük 1-1 ek töltelékkel, majd félbehajtva összeragasztjuk, alaposan lenyomkodjuk a tészta szélét, hogy ne nyíljon ki az immáron megtöltött batyunk.
  6. Olajban közepes lángon forgatva aranybarnára pirítjuk mindet. Oldalanként 3-3 perc kb.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 615
elküldve: 2
receptkönyvben: 78
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Novák Kitti Katalin

Mióta szakács: 2012.11.15.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött batyu, zöldségekkel töltött tésztaétel, húsos batyu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

961
finomliszt 1 kg
élesztő 50 g
cukor 2 ek
víz 50 ml
napraforgó olaj 1 dl
tojás 1 db
1 tk
víz 1 dl
csemegeuborka 8 db
trappista sajt 150 g
csemegekukorica 40 dkg
gombakonzerv 40 dkg
párizsi 250 g
kolbász 50 g
ketchup 1 teáskanál
oregánó 1 ek
napraforgó olaj 4 dl