Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Laktóz- és gluténmentes diós-málnás lepény

Laktóz- és gluténmentes diós-málnás lepény
Laktóz- és gluténmentes diós-málnás lepény
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon puha, könnyű tésztájú lepény. A recept elkészíthető úgy is, hogy a dió helyett mákot használunk, málna helyett pedig meggyet.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket a sütőporral szűrő segítségével összeszitáljuk, majd hozzákeverjük az útifűmaghéjat és a darált diót.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját, a "cukrot" és a puha margarint kissé összehabosítjuk robotgéppel.
  4. A tojássárgás margarinhoz hozzáöntjük a lisztes keveréket és a tejet, majd szépen összedolgozzuk a géppel. Ehhez forgatjuk hozzá lyukas fakanállal óvatosan a fehérjehabot.
  5. A masszát egy 20x30cm-es vajas-lisztes tepsibe öntjük, majd a tetejébe pöttyözzük a málnát.
  6. 170-180 fokos előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba, sütő teljesítményétől is függ). A lényeg, hogy ne hagyjuk kiszáradni!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 555
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bambi46

Mióta szakács: 2016.11.02.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

málnás lepény, diós süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

212
tojás 2 db
tejmentes margarin 10 dkg
dió 13 dkg
laktózmentes tej 2.5 dl
zabpehelyliszt 6 dkg
rizsliszt 5 dkg
kókuszliszt 5 dkg
gluténmentes sütőpor 1 csomag
útifű maghéj 0.5 ek
málna 20 dkg
folyékony édesítőszer 23 ml