Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Laktóz- és gluténmentes sport szelet

Laktóz- és gluténmentes sport szelet
Laktóz- és gluténmentes sport szelet
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, puha, brownie jellegű tésztán csücsülő rumos csokikrémes süti.

Ha nagyon csokisan szeretitek a sütiket, akkor az étcsoki mennyiségét a tésztában és a krémben is lehet pár kockával megtoldani. :)

 

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A margarint olvasszuk össze az étcsokival alacsony fokozaton a mikróban (vagy tűzhelyen).
  2. Amíg kicsit hűl a csokis margarin, szitáljuk össze a száraz hozzávalókat - lisztek, sütőpor, szódabikarbóna, kakaópor és útifűmaghéj.
  3. A szobahőmérsékletű tojásokat válasszuk ketté, és a tojásfehérjét verjük kemény habbá. Majd a tojássárgákat a "cukorral" kicsit habosítsuk fel.
  4. A tojássárgához dolgozzuk hozzá a csokis margarint, majd öntsük fel a tejjel (ami lehetőleg ne legyen hideg).
  5. Ehhez az egyveleghez öntsük a lisztes keveréket, és a robotgéppel szépen keverjük egyneművé, majd óvatosan forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot.
  6. Kivajazott-lisztezett, 20x30 centis, magasabb falú tepsibe öntve, 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük. Mivel brownie jellegű a tészta, így nem baj, ha a tűpróbánál még ragadnak rá szemcsék.

Krém

  1. A 2 csomag pudingporból és a "cukorból" főzzünk krémet.
  2. Az elkészült forró pudingba tördeljük bele az étcsokit, és kavargassuk, amíg bele nem olvad teljesen.
  3. A tejszínből verjünk kemény habot a habfixáló segítségével.
  4. Ha a puding már langyos, keverjük el benne az aromát. Ízlés szerint mehet bele több is, vagy használhatunk rendes rumot, sütőrumot is.
  5. Ha úgy ítéljük meg, hogy még egy kis "keménységet" elbír a kihűlt puding, akkor hozzákeverhetünk 1 csomag zselatinfixet, így tuti nem lesz később sem folyós. Majd ezt követően lazán összeforgatjuk a tejszínhabbal, és a krémet a tészta tetejére simítjuk. (Ha nem szeretnénk tejszínhabbal bíbelődni, akkor 1 evőkanál margarint is belekeverhetünk a krémbe helyette - amíg langyos).
  6. Az elkészült sütit pár órán át a hűtőben pihentetjük. A tetejét lehet díszíteni csokiforgáccsal vagy kakaóporral is.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 10 336
elküldve: 7
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bambi46

Mióta szakács: 2016.11.02.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

habos krémes szelet

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

efgyörgyi
efgyörgyi Wed, 2017-06-28 18:25

Kopy72 ! Kedves Anikó! Talán a zabpelyhet könnyebb beszerezni. Apró szemű zabpehelyből szoktam lisztet darálni aprítógépben, vagy szerintem kávédarálóban is lehet.
Köszönettel a receptet én is mentettem!
Üdv.Györgyi

kopy72
kopy72 Thu, 2017-05-18 15:05

Kedves Bambi46! Gluténérzékeny vagyok, ezért is tetszik nagyon ez a recept. Kipróbálnám, de sajnos zabpehely lisztem nincs itthon. Vidéken lakom, és itt nem minden gluténmentes terméket tudok beszerezni. Milyen liszttel tudom kiváltani a zabpehely lisztet? Mert csak az hiányzik a süteményhez! Előre is köszönöm a segítséget! Anikó

bogica46
Bambi46 / bogica46 Thu, 2017-05-18 15:27

Szia! Szerintem úgy is működhet a recept, hogy a teljes liszt mennyiség fele kókuszliszt, a másik fele meg rizsliszt. Vagy esetleg valamilyen glutenmentes lisztkeverékkel is kiváltható. Remélem sikerül ha kipróbálod. :)

kopy72
kopy72 Thu, 2017-05-18 16:16

Köszönöm szépen! Megpróbálom, mert nagyon jó a recept!

338
kókuszliszt 6 dkg
zabpehelyliszt 6 dkg
rizsliszt 6 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
gluténmentes sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 teáskanál
útifű maghéj 0.5 ek
tojás 3 db
laktózmentes tej 3.5 dl
tejmentes margarin 8 dkg
étcsokoládé 3.5 dkg
xilit 20 dkg
laktózmentes tej 8 dl
csokoládés pudingpor 1 tasak
vaníliás pudingpor 1 tasak
étcsokoládé 6.5 dkg
habtejszín 1 dl
zselatinfix 1 csomag
habfixáló 1 csomag
rumaroma 5 ml
xilit 7 dkg