Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Laktózmentes almás-fahéjas zabkása

Laktózmentes almás-fahéjas zabkása
Laktózmentes almás-fahéjas zabkása
8 perc / előkészület: 3 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazán egészséges és tápláló reggeli laktózérzékenyeknek és bélbetegeknek (IBD).
Könnyű elkészíteni, és ha elég édes az alma, cukrot sem kell hozzáadni! 

A porrá őrölt fahéj nem jó a beleknek, ezért fahéjrudat teszek bele, de aki ilyesmire nem érzékeny, használhat fahéjport is.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet szárazon megpirítjuk egy kisebb lábasban. Elég neki 1 perc, ügyeljünk rá, hogy ne barnuljon meg.
  2. A pirított zabot felöntjük a tejjel, és hozzáadjuk a lenmagolajat és a fahéjat. (Az olaj elhagyható, csak azért teszem bele, mert nagyon jó hatása van az emésztésre, egészséges, és nem érezni az ízét a kásában.) Közben lereszeljük az almát.
  3. Ha felforrt a zabos tej, hozzáadjuk a lereszelt almát.
  4. Egy-két kavarás után, elzárjuk a gázt, és lefedjük a lábast. 5 perc múlva a zab felszívja az összes nedvességet, kivehetjük a fahéj rudat, és tálalhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 600
elküldve: 2
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

zeana

Mióta szakács: 2015.10.24.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zabkása, almás kása

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

413
zabpehely 2 ek
zabpehely 1 ek
laktózmentes tej 3 dl
alma 1 közepes db
cukor 1 ek
lenmagolaj 1 teáskanál
fahéjrúd 1.2 db