Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Laktózmentes mákos guba

Laktózmentes mákos guba
Laktózmentes mákos guba
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom laktózérzékeny, így szülinapjára most kapott egy csoda masinát (Chufamix), aminek segítségével pillanatok alatt lehet készíteni különböző magokból készített tejet, ami a boltban arany árban van.

Mostanában mindenfélével kísérletezünk, és mivel én imádom a mákos gubát, így jött az ötlet, hogy a mákból készült tejet fel is használhatom a gubához, így semmi nem megy kárba! És milyen jó ötlet volt! :D

Izgalmas, isteni, és nem kell azon aggódnom, hogy a párom rosszul lesz a tejtől.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki szeretne valami hagyományosat enni új köntösben, aki laktóz érzékeny vagy csak szeretne egészségesen élni és enni finomat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 liter máktej elkészítéséhez kell 1 liter víz (minő meglepetés) és 10 dkg mák (lehet egész és darált is), és az egyszerűség kedvéért egy Chufamix.(Ha nincs ilyen csoda masinád, akkor szerintem az eljárás hasonló, csak mondjuk egy sűrű szövésű kendőn kéne átszűrni a tejedet. Hangsúlyozom, hogy szerintem, mert így még nem csináltam.) Töltsük a tartályba a vizet, majd a szűrőt helyezzük be, és mehet bele a mák (ajánlanak hozzá még egy kis olajat meg egy csipet sót, de én nem tettem bele). Botmixerrel nagy fordulatszámon pépesítsük a mákot a vízben. Ezután a bot segítségével préseljük ki a maradék nedvességet a mákból és kész is a máktej!
  2. A szűrőből kiszedhetjük a mákpépet, és ízesíthetjük a gubához. Közben a kifliket is fel lehet vagdosni.
  3. A mákpudinghoz öntsük egy fazékba a máktejet és kezdjük melegíteni kevés cukorral. (Én csak 0,5 litert csináltam meg, hogy maradjon a reggeli kávénkba is. :)
  4. Egy keverő edénybe tegyünk még 2 dl tejet, a 2 tojássárgáját és a 2 ek keményítőt. Ezeket keverjük szépen el, és ha már meleg a máktej, öntsük hozzá és kevergessük, amíg besűrűsödik. Hihetetlenül finom mák illat terjeng közben a konyhában. :)
  5. Most jön az összeállítás. A kiflikarikákra szórjuk rá a mákot és öntsük nyakon a mákpudinggal. Forgassuk össze és élvezzük! Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 850
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Neeta

Mióta szakács: 2013.05.05.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütés nélküli mákos guba tejmentesen, máktejes mákos guba, mákos guba tej nélkül

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

440
mák 10 dkg
víz 1 l
kifli 6 db
cukor 4 ek
tojássárgája 2 db
étkezési keményítő 2 evőkanál