Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lambada szelet I.l.d.i.k.ó konyhájából

Lambada szelet I.l.d.i.k.ó konyhájából
Lambada szelet I.l.d.i.k.ó konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy német oldalon találtam, és mivel az elkészítése könnyűnek tűnt, karácsony alkalmából kipróbáltam.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A pudinghoz

Az áztatáshoz

A tetejéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskótatészta: a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, ezzel is simára keverjük, végül óvatosan hozzáöntjük a fehérjét, és összedolgozzuk. Kizsírozott, kilisztezett tepsiben készre sütjük.
  2. Puding: 2,5 dl narancslevet összekeverjük a kristálycukorral, feltesszük főni. Addig főzzük, míg a cukor elolvad és forrni kezd. A narancsléből kanalazunk a pohárba öntött pudingporra, és simára keverjük. Mikor a narancslé forrni kezd, beleöntjük az elkevert pudingport.
  3. Áztatás: a maradék gyümölcslevet összekeverjük a rumaromával, és megáztatjuk benne a babapiskótát.
  4. Összeállítás: a piskótatésztát egy tálcára borítjuk, és megkenjük a pudinggal. Ráültetjük a babapiskótát, a tetejét leöntjük csokibevonóval (egy púpozott evőkanál margarint megolvasztunk, és belekeverjük a felkockázott csokit).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 798
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

I.l.d.i.k.ó

Mióta szakács: 2011.11.27.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos piskóta babapiskótával, babapiskótás piskóta, pudingkrémes szelet

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2012-12-26 14:12

Egyebkent a recept szerint finomnak tunik, meg is fogom probalni. Azert mert a teteje nem sikerult szepre, azert meg a suti jo lehet. Az ilyen beszolasoknak nem szabadna elofordulni. A hiba valoszinuleg azert kovetkezett be mert margarinnal keszitetted. Ugyanis a margarin vizet is tartalmaz es a csokival olvasztas kozben nem hogy szepen simara olvadt volna, hanem osszerantotta es megkemenyitette a csokit. Ha vajjal olvasztod ossze akkor nem tortenik ilyen. Velem is megtortent ilyen, de hiaba az ember mindig tanul. Azert is vagyunk itt ezen a site-on hogy egymasnak segitsunk jo tanacsokkal es nem azert, hogy elvegyuk a kedvet annak akinek meg nincs tapasztalata. En mar 50 eve sutok-fozok es bizony most tudom csak hogy mennyit nem tudok meg.

Kovácsová Mária
Kovácsová Mária Wed, 2012-12-26 10:17

Kedves pbeba, ha nem tetszik valami, inkább tartsd meg magadnak, miért kell megbántanod másokat, foleg karácsonykor - a szeretet unnepén.

734
tojás 5 db
porcukor 5 ek
rétesliszt 5 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
narancslé 5 dl
rumaroma 1 ml
babapiskóta 1 db
sertészsír 1 ek
rétesliszt 2 evőkanál
vaníliás pudingpor 1 csomag
narancslé 2.5 dl
cukor 20 dkg
narancslé 2.5 dl
rumaroma 30 ml
babapiskóta 200 g
csokoládé 20 dkg
margarin 1 ek