Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Langali

Langali
Langali
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom egyik kedvenc reggelije volt a friss fokhagymás langali, amit a pék bácsi az autójából árult. Most, hogy felnőttem, újra szerettem volna érezni azt a finom ízt, így én is megcsináltam. Bár más receptekből is csipegettem, ezt mégis a sajátomnak érzem, a finomítgatások miatt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet, olajat és a fokhagyma felét a felfuttatott élesztővel sima tésztává dagasztjuk. 4 egyforma részre osztjuk. 1 órát kelesztjük.
  3. Ízlés szerint formázzuk. (Én pizzaformára szoktam rátenni, de tepsiben is süthető.) A tetejét tojással megkenjük, majd villával jó sűrűn megböködjük.
  4. 10 percet kelesztjük, majd 180 fokos sütőben sütjük. Mikor kezd barnulni, kivesszük, és megkenjük fokhagymás zsírral. (Én a zsírba szoktam belekeverni a fokhagymát és a sót.) Majd visszatesszük, és aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 766
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dezső Gábor

Mióta szakács: 2020.09.15.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: lángos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

langalló, fokhagymás kenyérlepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1166
tej 7 dl
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 teáskanál
finomliszt 1 kg
1 ek
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 1 fej
sertészsír 2 ek
tojás 1 db