Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Langalló Évi nénitől

Langalló Évi nénitől
Langalló Évi nénitől
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még soha nem sütöttem langallót, pedig régen terveztem. Mivel barátaimnak ígértem, hogy viszek nekik valami meglepetést, így ez éppen megfelelt a célnak.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy kis fej burgonyát meghámozunk, felkockázunk, sós vízben megfőzzük, összetörjük, lehűtjük.
  2. A tészta hozzávalóit dagasztógép táljába mérjük, és összedagasztjuk.
  3. Kelesztőtálban egy órát kelesztjük, majd lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

Feltét

  1. A tejföllel összekeverjük a lereszelt sajtot, sóval, borssal ízesítjük, belereszeljük a fokhagymát, majd egyenletesen elterítjük a tészta felületén.
  2. A lilahagymát megpucoljuk, félfőre vágjuk, és megszórjuk a tejfölös tésztát vele.
  3. A bacont felkockázzuk, és a hagyma tetejére szórjuk.
  4. 200 fokon, hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 25 293
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: lángos
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagymás baconös langalló, langalló gazdagon

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2015-06-29 18:19

Edes Evi neni!

Most csodaltam meg a receptedet, el is teszem köszönettel. Sajnos nekem nincs öregtesztam, de gondolom, hogy e nelkül is sikerül. Ezt a mennyiseget gondolom 10 dkg liszttel es + 1 dkg elesztövel potolhatom. (?) Ezt a tesztat különben itt egyes peksegekben lehet kapni, mar probaltam. Olasz, v. svajci "Flammerli". Nagyon finom!

Puszillak, Marti

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2015-06-29 19:00

Kedves Mártikám!

Nem szükséges az öregtészta, csak én gyakran használom. El kell mondjam, hogy pillanatok alatt elfogyott az egész tepsivel. Érdemes nekikezdeni.

Ölel: Éva

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2015-06-29 19:08

Köszönöm szepen Evikem a gyors valaszt! Holnap kiprobalom - most sajnos nincs elesztö a hazban...

Puszi, Marti

328
öregtészta 10 dkg
kenyérliszt BL80 20 dkg
friss élesztő 1 dkg
víz 1 dl
1 kávéskanál
burgonya 8 dkg
repceolaj 1 ek
tejföl 3 dl
ementáli sajt 7 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
lila hagyma 2 közepes db
bacon 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd