Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Langalló fűszeres tejföllel

Langalló fűszeres tejföllel
Langalló fűszeres tejföllel
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű elkészíteni, és a hűvösebb időkben is kellemesen átmelegít. Igazi fesztiválétel, amit otthon is könnyen és gyorsan el tudunk készíteni. Szeretem, ha a lakást átjárja a illata, amikor sütöm. 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A feltéthez

ajánlat

Több üzletben is lehet már kapni előre felkockázott bacont, ha van lehetőségem, ezzel készítem, mert így még gyorsabb, csak rá kell szórni. Ráadásul ha megmarad a bacon, lefagyasztom, és majd a legközelebbi alkalommal elhasználom. Bármilyen feltéttel ízletes, kísérletezzenek!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, borssal. Kis lyukat "ásunk" a liszt közepébe, ide morzsoljuk az élesztőt. Az élesztőre rászórjuk a cukrot, és felöntjük a langyos víz felével. Várunk pár percet, hogy az élesztő felfusson. Ezután hozzáadjuk az olajat, a maradék vizet, és robotgéppel kidagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha elválik az edénytől. 
  2. Olajozott edényben, letakarva kb. 30-40 perc alatt meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  3. A tésztát kettéosztjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az egyik tésztát, és kézzel eloszlatjuk egyenletesen, de lisztezett deszkán is ki lehet nyújtani. 
  4. A tejfölt összekeverjük a fokhagymával és a fűszerekkel. Ezzel megkenjük a tésztát, majd rászórjuk a felszeletelt hagymát, a felkockázott bacont, és végül a sajtszeleteket is rárakjuk.
  5.  25-30 perc alatt, 190 fokosra előmelegített sütőben készre sütjük. Majd ugyanezt tesszük a másik fél tésztával.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 61 731
elküldve: 86
receptkönyvben: 1 326
elkészítve: 37/75
Facebookon megjelent: 1

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

baconös langalló, sajtos tejfölös langalló, langalló tejföllel lilahagymával és szalonnával, töki pompos, tejfölös kenyérlángos

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szalánczi Anna
Panno / Szalánczi Anna Fri, 2017-08-11 16:22

Kedves János!
Az elkészítés utolsó mondata választ ad kérdésére. :)
Jó sütögetést kívánunk,

Szalánczi Anna
Nosalty

palmelinda
palmelinda / palmelinda Thu, 2015-06-04 10:41

Szuper recept, én már rengetegszer megcsináltam, mindig nagy sikere van. :)
Jó sok feltétet szoktam rátenni, bacon, kolbász, pritaminpaprika, lilahagyma... :)
És csináltam már vega változatot is pritaminpaprikával, cukkinivel.
Ebben az a jó, hogy bármit tehetsz rá, úgyis finom lesz. :)

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Sat, 2015-06-06 20:30

Örülök hogy ízlik nektek is :) Mi is nagyon szeretjük még mindig, vendégvárónak is gyakran készítem, szerencsére panasz még nem volt rá. És igen ez benne a legjobb, hogy bármilyen feltéttel finom lesz, nem lehet elrontani :)
Köszi, hogy írtál. Még sokszor lakjatok jól vele!

Bebici
Bebici Tue, 2013-08-20 12:04

Isteni finom (: Nem lehet eleget csinálni belőle(legalább nálunk) (:

Zazi
Zazi Fri, 2013-06-21 19:45

Szeretném elkészíteni, de 50 dkg liszthez 1 ek só és 1 ek bors helyett talán elegendő l 1-2 tk só és 1 mk. bors?

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Fri, 2013-06-21 21:22

Nyugodtan készítsd kevesebbel, sózni-borsozni utólag is lehet, ha nem lenne elég :) Inkább legyen benne kevesebb, mint több! Sok sikert, remélem ízleni fog!

sacesz
sacesz Mon, 2012-09-03 11:35

Köszi a receptet, nagyon finom lett :) (bár borsból én kevesebbet tettem a tésztába)

szucsz
szucsz Sat, 2012-08-04 19:36

Kedves dorcus89!

a recept fantasztikus!igen finom lett, bár nekem egy kicsit sok a tésztába a bors mennyisége, de ezt leszámítva eltéve a recept könyvbe!

köszönom szépen

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Wed, 2012-09-05 17:41

Kedves szucsz,
örülök, hogy ízlett és remélem még sokszor sokféleképpen elkészíted!
Jó étvágyat hozzá máskor is. :)

elzsabo
elzsabo Sat, 2012-08-04 14:31

Visszavonom: megkelt a tészta, csak egy óra kellett neki, pedig meleg helyen volt letakarva. Nagyon finom lett! Nekem kicsit sós ugyan, a férjem meg kevesellte a bacont, legközelebb 30-40 dkg-t teszek bele, köszönjük a receptet!

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Sat, 2012-08-04 15:02

Örülök, hogy végül sikerült. Az élesztőt pedig lehet hagyományos módon is, nekem ez vált be és így egyszerűbb nekem :) A bacon pedig ízlés dolga, bőven elviseli azt is ha jól megpakoljuk :) Jó étvágyat!

elzsabo
elzsabo Sat, 2012-08-04 13:05

Várom hogy megkeljen a tészta...lassan egy órája kel, de még alig történt valami. Remélem nem kell kidobjam az egészet...miért nem a hagyományos módon kell az élesztőt felfuttatni?? már bánom hogy nem magamra hallgattam:(

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Tue, 2012-07-31 16:15

Semmi gond, visszajelzésekből tapasztalom, hogy sokan nem görgetik végig a hozzávalókat. Pedig érdemes :)

katerez
katerez Fri, 2012-07-27 08:40

Jol hangzik es szep a kep is de, a hozavalokban mics a sajt szerepelve igy ez meg lepetes amikor a recept vegere ersz! azert kifogom probalni! Koszi

703
finomliszt 50 dkg
1 ek
bors 2 ek
élesztő 30 g
cukor 1 teáskanál
víz 3 dl
napraforgó olaj 3 ek
tejföl 450 g
fokhagyma 2 gerezd
rozmaring 1 ek
oregánó 1 ek
bazsalikom 1 ek
lila hagyma 2 közepes fej
bacon 20 dkg
sajt 10 dkg