Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Langalló somirita konyhájából

Langalló somirita konyhájából
Langalló somirita konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Művészetek Völgyében ettünk először Langallót és nagyon ízlett. Ott még az első időkben dagasztották a tésztát, nem ezen a mostani kész tésztán árulták. Anyával kikísérleteztük, melyik az a tészta, amely leginkább hasonlít ahhoz, amit ott ettünk, és ez lett az eredmény:) Nagyon szeretjük, én kenyérsütőgépben pillanatok alatt megcsinálom, a párom nagyon szereti, nálunk vacsorára szokott ez sülni:) de még másnap hidegen is isteni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat (én kenyérsütőgépbe rakom, ami dagasztja és keleszti 1 óra 30 percig), ha kikapcsoljuk akkor még hagyjuk a melegben kelni.
  2.  Ha valaki simán csinálja, akkor a sima lisztet összekeverjük a rétesliszttel, az élesztővel, sóval, cukorral.
  3. A liszt közepére kört formálunk, középre öntjük a langyos vizet, majd a margarint és fokozatosan összegyúrjuk.
  4. Meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük.
  5. A sütőhöz tartozó nagy tepsit vastagon kimargarinozzuk, belenyomkodjuk a tésztát.
  6. A fokhagymát lereszeljük vagy átnyomjuk fokhagymanyomón, összekeverjük a tejföllel és megkenjük vele a tésztát.
  7. Felkockázzuk a szalonnát vagy sonkát, és rászórjuk a tejfölös tésztára.
  8. A vöröshagymákat felkarikázzuk és az egész tetejére tesszük.
  9. Alsó-felső sütésre állítjuk a sütőt 180 C-ra (nekem megy a ventillátor a sütőben, így 30-35 perc, anyukám villanysütőjében alsó-felső sütésnél 1 óra is lehet), ha az alját megemeljük kicsit és pirosas, akkor tuti jó.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 50x40 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 039
elküldve: 3
receptkönyvben: 50
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

somirita

Mióta szakács: 2012.11.14.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töki pompos, kenyérlángos, langalló

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1174
instant élesztő 7 g
finomliszt 225 g
rétesliszt 225 g
1 kk
cukor 0.5 teáskanál
margarin 30 g
víz 3 dl
császárszalonna 40 dkg
tejföl 450 g
fokhagyma 6 gerezd
vöröshagyma 4 nagy fej