Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Langallóban sült húsvéti sonka

Langallóban sült húsvéti sonka
Langallóban sült húsvéti sonka
210 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életemben először készítettem ezt a receptet. Csak egy ötlet volt, hogy tésztában készüljön, és húsvéti ételeket tartalmazzon. Vendégváró, nagy adag. A langalló receptjét már ismertem, a többit improvizáltam.

Cseréptálban készült.

hozzávalók / 6 adag

Sonkafőzés

Langallókészítés

Összeállítás

ajánlat

Tipikus húsvéti étel. Nagyon laktató, ízletes.

Szólj hozzá!

elkészítés

Sonkafőzés

  1. Előző este hideg vízbe áztatjuk a sonkát.
  2. Másnap feltesszük 2 liter vízbe, a fűszerekkel főni. Én kuktában szoktam feltenni, kb. 2-3 órai lassú főzés után levesszük a gázról, és a levében hagyjuk a sonkát kihűlni. Így remek szaftos marad.

Langallókészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, és pucolás után áttörjük. Kihűtjük.
  2. A langyos tejbe cukrot teszünk, és felfuttatjuk az élesztőt
  3. Összeállítjuk a tésztát a többi hozzávalóval, dolgozzunk robotgéppel, mert elég ragacsos a tészta.
  4. Olajos kézzel kicsit megemeljük a tésztát, lisztezzük a tészta tetejét, és kelesztjük kb. 1 órát.

Összeállítás

  1. A zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk.
  2. A cseréptálat kikenjük olajjal. A langalló felét elsimítjuk benne olajos kézzel. A sonkát kisebb darabokra tépkedjük, és rátesszük. Rászórjuk a pirított hagymát, elegyengetjük rajta. Ezután következik a szeletelt főtt tojás, majd az egészet befedjük a langalló másik felével. Olajos kézzel eligazítjuk a tésztát.
  3. Hideg sütőbe tesszük a tálat az étellel, ami 180 fokra kapcsolunk. Amint egy kis színt kap a teteje, befedjük a tálat egy fél órára. Majd ezután levesszük a fedőt, és addig sütjük az egészet, amíg szép piros nem lesz a tészta.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 575
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Majam

Mióta szakács: 2014.01.12.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
kategória: lángos
maradék ételből: maradék húsból
nehézség: nehéz
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kenyérlángosban sült sonka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

688
füstölt tarja 50 dkg
babérlevél 3 db
fekete bors 2 csipet
vöröshagyma 1 közepes db
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 3 dkg
finomliszt 54 dkg
burgonya 40 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 3.5 dl
1 teáskanál
vöröshagyma 3 közepes db
sertészsír 1 ek
főtt tojás 3 db
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint