Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Langaló

Langaló
Langaló
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A képen a sajt még nincs ráreszelve!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat - mint más kelt tésztákat - közepesen kemény tésztává dagasztjuk, kb. 1 órán át kelesztjük (min. duplájára).
  2. Mikor megkelt, megfelezzük a tésztát, és a cipókat tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  3. Kivajazott tepsibe tesszük, a tészta tetejét megkenjük fokhagymás tejföllel, rátesszük a vékonyra, apróra vágott szalonnát, karikára vágott hagymát, kolbászt.
  4. A feltéttel együtt még kb. 30 percet pihentetjük szobahőmérsékleten, majd  20-30 perc alatt készre sütjük.
  5. A reszelt sajtot, mikor már készre sült, reszeljük rá, s hagyjuk, hogy ráolvadjon.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x24x5 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 38
össznézettség: 72 735
elküldve: 18
receptkönyvben: 784
elkészítve: 29/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös-sajtos-szalonnás langalló, szalonnás-tejfölös kenyérlángos

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pitypangvirág
pitypangvirág Sat, 2012-06-23 21:46

Megcsináltam fél adaggal, a hozzászólások alapján ütöttem bele egy tojást is. Fincsi lett, bár kicsit vastag lett a tésztám, biztos nem nyújtottam elég nagyra :). Én feltétnek tejfölt, kolbászt, paradicsomot, sajtot választottam, és így is fini. Az egyik felére nem tettem kolbászt, csak a többit, azon az oldalon kicsit sótlan.. De ez nem a recept hibája, mert a receptben a feltétek elég sósak a tésztához. Gondoltam megosztom a tapasztalatom :).

Rozika1979
Rozika1979 / Rozika1979 Mon, 2012-05-28 19:45

Valami csoda finom lett! Igaz ez a mennyiség tényleg nagyon sok, de el fog fogyni.
A kisfiamnak paradicsommal és sajttal készítettem, magunknak fokhagymás tejföllel, és
megpirítottam hagymát szalonnát és lila hagymát és azt tettem rá. Na meg persze sajtot.
Ami különösen jó, hogy nagyon puha lágy a tésztája.
Köszönet érte :D!!!!!!!!!

Edit

Szilviaa
Szilviaa Tue, 2012-02-28 15:48

Megcsináltam ma. Fele mennyiségből én is, és 3 dl tejből. Roppant finom! A kisfiam odavan tőle teljesen.:)
Köszönöm a receptet!

Zera84
Zera84 / Zera84 Sun, 2011-11-13 15:26

Ma megcsináltuk nagyon finom volt, könnyű volt elkészíteni, laktatós kiadó, csak annyit változtattunk rajta, hogy 8 dl tej sok volt és mi raktunk a tésztába egy tojást is.

Egyébként le a kalappal és nagyon szépen köszönjük a receptet.

ednutka
Tünde / ednutka Thu, 2011-11-17 14:33

Tényleg könnyű elkészíteni, s finom is. Egészségetekre! Nagyon szívesen! :)

Butterflyy
Butterflyy Thu, 2011-08-25 15:55

Na Én ezt ma megcsináltam:) család a10 ujját megnyalta.Hozzáteszem,még sose csináltam kelt tésztát,és annyit változtattam a recepten,hogy csak gyorsélesztőm volt itthon,de az eredmény.....hmmmmmm.Nagyon köszönöm.

salumeria
Kornél / salumeria Thu, 2011-05-26 08:01

A receptet elnézve, nekem soknak tűnik a tej mennyisége. Az olaj, illetve a tej összességében megegyezik a liszt mennyiséggel. Nem lesz nagyon híg a tészta?

dmarti
dmarti Sat, 2011-04-30 15:46

Most készítettem ebédre, nagyon nagyon finom lett. Fél adagot csináltam, az is egy jó tepsi lett, az egész család odáig van érte:))) Köszönjük!

cassiopeia
Cassiopeia / cassiopeia Fri, 2010-03-12 09:06

Le a kalappal ez isteni lett. Bár én kolbászt is tettem rá. :) Viszont most már tudom hogy legközelebb csak fele mennyiséggel kell csinálnom, ugyanis 2 gáztepsivel lett, de csak 1-el fogyott el hirtelenjében. Na nem gond legalább maradt mára is. Köszönöm!!!

1850
finomliszt 100 dkg
élesztő 5 dkg
cukor 0.5 teáskanál
2 tk
napraforgó olaj 2 ek
tej 8 dl
tejföl 4 dl
fokhagyma 3 gerezd
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
sajt 20 dkg
kolbász 20 dkg