Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lángos Coook konyhájából

Lángos Coook konyhájából
Lángos Coook konyhájából
18 perc / előkészület: 15 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hűtőben jól tárolható lángostészta, a tejföltől szárnyakat kap, olyan könnyű lesz.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kissé megmelegítjük a tejet, kb kézmelegre vagy annál kicsit melegebbre. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kb 5-10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Összekeverjük a liszttel, a tejföllel és a sóval, majd dagasztókaros robotgéppel vagy kézzel kb 5 percig dagasztjuk. Akkor jó, ha fényes, rugalmas tésztát kapunk.
  3. Letakarjuk, és kb. fél órát kelesztjük, majd kb. fél cm vastagra kinyomkodjuk, lapítjuk és tetszés szerinti nagyságú formákra vágjuk vagy szaggatjuk. Forró olajban oldalanként kb 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük, mindig csak annyit, amennyi épp elfogy.
  4. A maradék tésztát olajjal megkenve 1 hétig is tárolhatjuk a hűtőben műanyag fóliában.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 32 522
elküldve: 12
receptkönyvben: 505
elkészítve: 32/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: főétel
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös lángos, lángos házilag

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2019-07-22 02:46

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.07.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

hajo804
hajo804 / hajo804 Tue, 2015-03-24 16:17

Ez pipa. Fincsi lett, a maradékot betettem a hűtőbe, másnap kisütve is isteni volt.

hajo804
hajo804 / hajo804 Wed, 2015-03-18 15:16

Ha ennek a receptnek a krumplis verzióját szeretném megcsinálni, akkor hogy változnak az arányok?

Coook
Coook / Coook Wed, 2015-03-18 16:46

en a tejet csokkentenem, kb annyival, mint amennyi krumplit teszel bele. de ez nem fix, a krumplitol is fugg, a liszttol is, marmint, hogy mennyi lisztet vesz fel a krumpli.

hajo804
hajo804 / hajo804 Wed, 2015-03-18 15:14

Szerintem a recept kiváló. Annó mikor még nyári munkában sulis koromban pékségben dolgoztam, ott csináltunk fantasztikus lángost a fafűtéses kemencében. De még ott is ritkaság volt, és csak néha külön megrendelésre, vagy magunknak sütöttük. Hogy az íze milyen volt a fafűtéses kemencéből frissen kivett megfokhagymázott és sózott lángosnak? Felejthetetlen és megismételhetetlen... sajnos :(

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2015-01-23 16:51

Szia,
régóta keresgettem un. hűtős lángost. Megtaláltam egy régebbi lángost itt az oldalon: http://www.nosalty.hu/recept/zacskos-langos A tied majd ugyanaz. Biztos vagy benne, hogy alaposan megkel a tészta 3 dkg. élesztővel? A sok éves gyakorlatom és az élesztőkön lévő ajánlás szerint is 1 kg. liszthez, 5 dgk. élesztő szükséges. Az apróséfen készült recept is 5 dkg. ír 1 kg. liszthez. Keveslem ehhez a mennyiségű liszthez az általad ajánlott 3 dkg., így kétségeim vannak, hogy valóban egy könnyű lángos lesz a végeredmény, mert nem a tejföltől lesz légies. Max. ízletesebb. Üdv: Gabi

Kata58
Kata58 Fri, 2015-01-23 11:41

a hétvégén betervezve....nagyon szimpatikus, hogy a maradék tészta 1 hétig is eláll a hűtőben!

witch
witch / witch Tue, 2015-01-20 14:40

Koszonom a receptet! Nagyon finom vasarnapi reggeli volt, mivel szombat este bedagasztottam, igy mar csak sutni kellett. Amugy a krumplis a kedvencem, csak az picit macerasabb, ha nincs semmihez fozve krumpli, csak a langos miatt vacakolni egy szemmel. Ennel nincs ilyen "problema".
udv:witch

hetedik
hetedik Thu, 2015-01-15 13:58

Ezt a receptet máshol olvastam - áthoztam. Nagyobb legyen a választék, meg ne csak én "agyaljak" azon, hogy most melyiket is készítsem el?! Nehogy már' Nektek jobb dolgotok legyen? (( :) )) mint nekem?! Ha nekem nehéz a választás, de egyszer ezt, máskor a másikat készítem majd el! Mindenképpen. Adjunk a kilóknak, egyszer-másszor... Jaj, de nagyon szeretem a lángost! A piacon és egyéb helyeken már csillagászati árban mérik. Az is igaz, ha többet készítek el, zománcos edénybe teszem, fedővel lefedem és hűtő. Másnap pedig a sütőbe teszem, lábasostól. Az ide áthozott recept - számításaim szerint - nagy családra készült, de akár negyedezhetünk is. Tehát: http://aprosef.hu/hutos_langos_recept Sikert és jó lakmározást, szeretettel!

p.sz.zsu
p.sz.zsu Thu, 2015-01-15 13:22

Nekem is ez a recept vált be, ez a legjobb lángos a világon! :) Az enyém annyiban más, hogy két tojássárgáját teszek még bele. Ha rákívánunk, bekeverek egy nagy adagot és napokig lángosozunk! :)

zsuzsi_78
zsuzsi_78 Thu, 2015-01-15 11:44

Biztos hogy csak 100gr liszt kell hozzá? Hány személyre van a recept?

361
finomliszt 100 dkg
élesztő 3 dkg
tej 5 dl
tejföl 2 dl
1 ek