Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lángos 2.

Lángos 2.
Lángos 2.
110 perc / előkészület: 90 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első lángosa.....

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

ajánlat

Készíthetünk mellé a piacon is kedvelt fokhagymás kenegetőt: 4-5 gerezd fokhagymát lereszelünk, vagy apróra vágjuk, és pici vízzel felöntjük. Megsózzuk, és már kenhetjük is vele a meleg lángost. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kb. 1 dl tejet meglangyosítunk, elmorzsoljuk benne az élesztőt, és kb 1 ek lisztet a tetejére szórunk, és meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést készítünk. Ebbe beleöntjük a kovászt, a maradék meglangyosított tejet és a meglangyosított vizet. Hozzáadjuk a sót, és addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. (Lehet, hogy kell még hozzá pici liszt, ha túl ragadós a tészta.)
  3. Majd 50 percig kelesztjük. Kelesztés után rúddá formázzuk a tésztát, és 15 részre osztjuk. Picit meggömbölyítjük, és 30 percet kelesztjük. 
  4. Ezután forró olajban készre sütjük. Tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 42 702
elküldve: 5
receptkönyvben: 248
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kishuszka

Mióta szakács: 2010.02.18.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös lángos

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kittarancs
Kittarancs / Kittarancs Sun, 2016-04-24 15:48

Szia!
Az élesztőhöz cukor kell, hogy felfusson és utána duplájára dagadjon a tészta. A képen nem néz ki rosszul a kész lángos. :) De az összetevőknél nincs feltüntetve a cukor.

noe.noemi
noe.noemi Tue, 2011-11-08 23:14

Sziasztok! Nagyon elnezest kerek ha butanak tunik a kerdes... De mit jelent hogy felfuttatni a tejben az elesztot??? Sosem csinaltam... De ennek egy finom langost!
Udv!!

1847
finomliszt 65 dkg
tej 2.5 dl
víz 2.5 dl
élesztő 3 dkg
1 tk
napraforgó olaj 5 dl
tejföl 20 dkg
sajt 20 dkg