Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lángos 6.

Lángos 6.
Lángos 6.
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még fiatalkoromban lepett meg minket édesapánk ezzel a finomsággal. Azóta is gyakran kéri a családom. Laktató, és a strandok hangulatát idézi.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, és egy neylonzsákba tesszük a hűtőbe. A zsák legalább 2-szerese legyen a tésztának, mert jól megkel.
  2. Közben a fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón átpaszírozzuk, és pici vizet teszünk rá, hogy leveses legyen. A sajtot lereszeljük.
  3. Kb. 1 órát hagyjuk állni a tésztát, majd forró olajban kisütjük, miután vékonyra húzigáltuk.
  4. Ezután megkenjük a fokhagymás lével, tejfölt és sajtot teszünk rá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 33 491
elküldve: 6
receptkönyvben: 215
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Manda

Mióta szakács: 2011.07.14.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fokhagymás lángos sajttal és tejföllel, lángos

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fehér Erzsébet
Fehér Erzsébet Thu, 2014-10-02 20:18

Szeretnék erről a lángosról írni. Kicsit a receptet kiegészíteni.Már több éve készítem .A neylon zsákkal a hűtőbe kelesztem, és a tésztát nem kell egyszerre kisütni, lehet a hűtőben tartani, és szükség szerint mindig frissen sütni belőle, vizes kézzel formázni!

Scooby
Scooby Sun, 2014-02-02 19:45

Kedves Manda!
Még nem készítettem semmit Tőled, és nem szeretek olyan recept alapján dolgozni, amit nem próbáltak már ki.
Ennek ellenére nagyon megtetszett, és nem bántam meg, hogy elkészítettem. Sőt, máskor is készülni fog az egyszer biztos.
Nagyon könnyű dolgozni a tésztával, mind az összeállításnál, mind pedig a pihentetés után. Az íze pedig nagyon finom. Nagy sikert aratott. Köszönjük.

1584
finomliszt 1 kg
tej 0.5 l
tejföl 175 ml
élesztő 4 dkg
1 csipet
napraforgó olaj 5 dl
sajt 20 dkg
tejföl 375 ml
fokhagyma 4 gerezd