Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lángos ahogy mari készíti

Lángos ahogy mari készíti
Lángos ahogy mari készíti
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó lángost szerettünk volna enni.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt egy kevés tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, beletesszük a hozzávalókat és felfuttatott élesztőt. Ezek után kézzel jól eldolgozzuk (akinek van gépe, azzal is lehet, de én kézzel jobban szeretem) addig, amíg a tészta el nem válik a kezünktől.
  3. Utána a tetejét és az alját beolajozzuk, és langyos helyre tesszük keleszteni kb. 2 órát.
  4. Amikor szépen megkelt 2 cipóra osztjuk, és amit nem használunk fel (pl. az egyik cipó) beolajozott nylonba tesszük, és be a mélyhűtőbe. Kiválóan bírja a mélyhűtést.
  5. Amikor fel szeretnénk használni kb 2 órával előbb kivesszük. Forró olajban kisütjük a tésztát, és tetszőleges feltéttel tálaljuk.                                                                                                                                          
  • elkészítettem: 1000 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 998
elküldve: 3
receptkönyvben: 36
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

mari

Mióta szakács: 2012.10.28.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

élesztős lángos, házi lángos, mélyhűtős lángos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

826
finomliszt 100 dkg
tej 0.5 l
tejföl 2 dl
élesztő 5 dkg
tojássárgája 2 db
1 tk
cukor 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 5 dl