Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lángos, ahogy Tamásiban sütik (Burgonyás lángos 2.)

Lángos, ahogy Tamásiban sütik (Burgonyás lángos 2.)
Lángos, ahogy Tamásiban sütik (Burgonyás lángos 2.)
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (49)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egész család kedvence a lángos. Vásárokon, piacokon soha nem tudtunk elmenni a lángossütő mellett vásárlás nélkül.
Mióta ezt a receptet találtam, bármikor nagyon gyorsan elkészül, és mindig nagy sikere van.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Kínálhatjuk fokhagymával, tejföllel, sajttal- ki, hogy szereti.
Virslivel töltve, leves mellé pedig nagyon laktató, finom második fogás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és megfőzzük.
  2. Tálba szitáljuk a lisztet, megsózzuk.
  3. Az élesztőt 2 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk, és a liszthez öntjük.
  4. Hozzáadjuk a tojást, a felolvasztott zsírt, és az áttört meleg burgonyát.
  5. A tej hozzáadásával könnyen kidolgozzuk, és rugalmas lágy tésztát készítünk.
  6. Letakarva kétszeresére kelesztjük. Kb fél óra alatt megkel.
  7. A kelesztés után olajos kézzel félökölnyi gombócokat készítünk, és olajozott deszkán pihentetjük.
  8. Mire az olaj felforrósodik, már süthetjük is.
  9. Olajos kézzel, ügyesen széthúzogatjuk a tésztát, és forró olajban sütjük.
  10. Nagyon gyorsan sül, ha piros, akkor megfordítjuk és már sül is a másik oldala.
  11. Papírtörlőre szedjük, és forrón azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 104 910
elküldve: 9
receptkönyvben: 1 033
elkészítve: 33/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyás lángos, krumplis lángos

Hozzászólások (49)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

regisseurin
regisseurin Mon, 2014-07-21 15:56

Uhh... ezt most megkívántam. :)
Mostantól ez lesz a "Lángos, ahogy Nagyszokolyon is sütik"...

MuCoral
MuCoral / MuCoral Tue, 2014-06-24 13:00

Többnyire pozitív véleményeket olvastam itt a hozzászólásokban, így a megszokott kefíres után gondoltam kipróbálok egy burgonyás lángos receptet. Ez sajnos nem jött be. :(
Alapanyagaimban nem lehet gond vagy elmérésben, többször ellenőriztem.
- vagy 2-3 dl tejet még hozzáöntöttem, olyan száraz volt hogy össze sem állt teljesen a tészta a megadott mennyiséggel. + fél kanár zsír
- ezután kinézetre hasonlított lángosra, meg rá valók miatt. Állagra nagyon sűrű volt még így is. Nyelhető, nem fujtós de nem annyira lángos íz nekem tésztára.
- pozitív: nem szívta meg magát olajjal az biztos.
Azért írom le mert nem tudom hol csúszhatott el nálam a recept....

zsuzsiiii
zsuzsiiii Sun, 2013-12-29 12:24

Gratulálok őszintén mindenkinek aki szuper jóra el tudta készíteni a recept alapján. Nekem a liszt-folyadék adag nem jött össze.

v_era1993
v_era1993 Sun, 2014-05-11 16:41

en sem tudtam osszegyurni,es adtam hozza meg 2dl vizet ugy kivul ropogos lett,belul puha,es legkozelebb meg egy kis krumpli nem art hozza ;)

Kimireka
Kimireka / Kimireka Fri, 2012-09-21 10:54

Korábban már próbálkoztam lángos készítéssel, de nem sikerült.:-( Ezt a receptet viszont annyian dicsérték, hogy úgy döntöttem, én is kipróbálom. Ma ez lesz az ebéd, szurkoljatok, hogy sikerüljön! Majd holnap elmesélem, hogy milyen lett! :-)

Szilviaa
Szilviaa Sun, 2012-08-19 09:33

Első lángosom, ami tökéletesen sikerült.:)) Ezentúl csak így készítem! Köszönöm!

hát nem is tudom...
hát nem is tudom... Fri, 2012-07-20 18:28

Kedves Mária!
Ez a recept valami fantasztikus!! :)))
Anyukámnak rossz élményei voltak a lángossal,mert mikor először(és utoljára) csinálta nem sikerült :S De én rászántam magam és... az volt a vége hogy anyukám kijelentette ezt megtanulja tőlem. :)
Amúgy én egy egész napig hűtőben tartottam a felét, mert túl sok lett, de még "másnaposan" is agyon dícsérte a család! :)
Nagyon köszönjük!!

Bokréta
Bokréta Tue, 2012-05-01 17:33

Hibátlan lett, nem lehet elrontani! :-) Első lángosom volt, köszönöm. Tejérzékeny gyerkőcöm lévén, zabtejet használtam. (porból jobban megéri)

Almamagocska
Almamagocska / Almamagocska Wed, 2012-04-18 13:14

Lángosok-lángosa ! Nálunk továbbra is ez az igazi lángos (lásd a korábbi hozzászólásaimat) !
Az elmúlt napok egyikén ismét megsütöttem.

tildyko
tildyko Sat, 2012-03-31 20:29

Isteni lett, életemben először készítettem el. A Barátainkkal együtt pusztítottuk el, nyoma sem maradt :D Köszi a receptet! Üdv: Ildi! :)

Palomine
Palomine / Palomine Wed, 2012-03-28 23:01

Kedves Mária!
Köszönöm ezt a receptet, amióta rátaláltam csak így készítem a lángost, és mindig sikerül! :)

Sziszó1113
Sziszó1113 Sat, 2012-03-17 09:54

Kedves Mária!
Tegnap "lángos ehetnékje" támadt a családnak! Itt a receptek közt böngészve találtam rá erre a finomságra! És a recept mellett az ismerős név....! A múltkor a fánkodat készítettem el,(isteni volt!),így most is nyugodt szívvel választottam a Tiédet. Ismét nem csalódtam!!!!!!!! Nagyon ízlett mindenkinek! Párom szerint:"ez jobb,mint amit a piacos lágossütőnél lehet venni!" Köszönjük! Ezután jobban körülnézek a receptjeid közt,biztos találok valami finomat!
Üdv: Szilvi

sanild
sanild / sanild Sun, 2012-03-04 19:56

még anyit szeretnék kérdezni ,hogy finomlisztnem issza átt az olajat sütés közben?Nem jobb a féldercés?

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Mon, 2012-03-05 18:38

Mindíg finom liszttel szoktam készíteni, mással nem is próbáltam.Nem veszi be nagyon az olajat, csak annyira mint a "Lángos"

sanild
sanild / sanild Sun, 2012-03-04 16:35

szia szeretném megkérdezni,hogy kb.hány dcl tej kell 1kg fimomliszthez.Mert olvasom hogy a 2 dl amibe az élesztot felfuttatom,és a tobbi amivel kidolgozzuk??

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sun, 2012-03-04 17:08

Azért nem írtam pontos tej mennyiséget, mert nem mindíg egyforma nagyok a krumplik, és a liszt sem mindíg ugyananyi tejet vesz fel.Futtasd fel az élesztőt, és utána annyi tejet adjál hozzá ha dolgozod ki a tésztát amennyit kíván.Food látni, hogy mennyit tegyél bele. Egy könnyen dolgozható lágy tésztát kell kapnod!

Anci
Anci Fri, 2012-02-03 09:44

Húúúúúúúúúúú! De FINOM ! Köszi a receptet.

tunderboszi
tunderboszi Thu, 2011-12-08 10:48

Kedves Marika! Szeretném megkérdezni, hogy csak frissen, azonnal kisütve jó a tészta vagy előre is el lehet készíteni, mondjuk délután és csak este kisütni? Ha a későbbi sütés lehetséges, hol kell addig tárolni? Ki szeretném próbálni, csak akkor eszerint csinálnám meg a tésztáját! Köszönöm a válaszod előre is!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Thu, 2011-12-08 14:44

Szia Tündérboszi!
Ha igazán finomat akarsz sütni, akkor frissen készíted, ahogy megkelt sütheted. Ha előre akarod készíteni, akkor tedd be a tésztát hűtőszekrénybe, ott is megkel, csak sokkal lassabban.üdv Marika

tunderboszi
tunderboszi Thu, 2011-12-08 14:46

Kedves Marika!
Nagyon köszönöm a gyors választ! Este meg is sütöm! :) Majd megírom, hogy sikerült! Szép napot! Vera :)

AnitaAthina
AnitaAthina Sun, 2011-11-13 18:09

Most megyek és ki is próbálom azonnal! Annyira megkívántattátok velem... Remélem sikerül! Majd megírom, hogy milyen lett! :)

janoki76
janoki76 Sun, 2011-09-11 20:00

Köszönöm a receptet már Nyúlon is készült aTamási lángos fincsi!!!!!!!!!

Erzsi64
Erzsi64 Fri, 2011-09-02 13:43

Kedves Marika,
köszönjük a receptet, a tamási lángos Vajdaságban is nagyon ízlik :)

Üdv.: a Szollár család

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sat, 2011-09-03 19:54

Kedves Szollár család! Erzsi64! Jó étvágyat kívánok nektek a Rábaközből, és örülök, hogy nektek is ízlik! Üdv Marika

mumcii
mumcii / mumcii Sat, 2011-07-09 01:01

Kedves Mária!
Meg tudod írni azt, hogy kb.mégis mennyi sót kell bele tenni?
Köszönöm válaszodat!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sat, 2011-09-03 19:53

Szia Mumcii!
Az egy kg liszthez 2 evőkanál sót szoktam tenni, de azt ajánlom kóstold meg inkább a nyers tésztát, mert mindenkinek más a szája íze.Mi szeretjük ha benne van a só íze a tésztában.Üdv Marika

Bihary Livia
Bihary Livia Sat, 2011-06-11 16:44

Én is elkészítettem nagyon finom lett.Elég sok is lett belőle?Nagyon jó a recept!Üdv Lívia

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2011-06-10 09:35

Kedves Mária!
Tiéd lett 2011. június 9. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-20 17:31

Kipróbáltam..többször is.Istenifinom:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-14 13:15

Apropó , Tamási.... Jut eszemben, ott él egy fiatal háziorvos a kedves családjával, akivel egy utcában laktam (Békés megye). Írigylem, ha ő már evett igazi Tamási lángost !!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-14 13:02

Bárki, ha elkészíti ezt a lángost e recept alapján, azt fogják mondani, akik esznek belőle: "Nem is gondoltam, hogy ilyen ügyes vagy, hisz ez finomabb, mint a piaci !!!!! " Tegnap előtt készítettem el, húúú , de finom volt tejfölösen, sajttal. 1 kg lisztből 17 db lett (persze jó nagyok).

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-29 02:18

:) Tamasi- hazam.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-29 14:30

Az én hazám Rábatamási!Ott készül a "Tamási" lángos!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-13 17:07

Régóta kerestem igazi finom lángos receptet.Rengeteget kipróbáltam de ez nagyon finom végre rátaláltam!Nagyon köszönöm!

kerzsike
kerzsike Sun, 2010-10-31 08:18

Tegnap megsütöttem, hát ez tényleg nagyon finom. Az én receptemmel is finom lángost szoktam sütni, de ezután én mindíg így fogom elkészíteni. Köszönöm Neked Marika, hogy megosztottad velünk a receptedet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-07-09 14:23

Hu de guszta! Osszefutott a nyal a szamban.:)))))

1170
finomliszt 100 dkg
friss élesztő 5 dkg
burgonya 3 közepes db
tojás 1 db
tej 2 dl
cukor 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
mangalica zsír 1 ek
napraforgó olaj 10 dl