Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lángos burgonyapehellyel

Lángos burgonyapehellyel
Lángos burgonyapehellyel
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi nagyon szeretjük a lángost. Reggelire, vagy vacsorára gyakran készítjük, mert igazán kiadós. Nagyon sok kísérletezést végeztem a tésztával, mivel mindig olyat szerettem volna, mint a városunkban lévő legjobb piaci lángos. Ez a recept szerintem igazán finom. A tésztája könnyű és nem csöpög belőle az olaj, ami a legfontosabb. A tészta a kihűlés után sem keményedik meg. Ugyanolyan puha marad.

hozzávalók / 12 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. A tetejét egy kicsit meglisztezhetjük.
  2. Egy nagy tálban, a többi hozzávalóval együtt egy könnyed tésztát dagasztunk, amit nedves konyharuhával lefedve duplájára kelesztünk.
  3. Vékonyan olajozott tálcára, enyhén olajozott kézzel 12-14 db kis labdát formálunk a tésztából, amelyet 15 percre hagyunk pihenni, ameddig az olajunk megfelelően felforrósodik.
  4. A lángos tésztákat a kezünk közt széthúzgáljuk közepesen vastagra, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  5. Tálalhatjuk fokhagymás olajjal, tejföllel, natúr vagy füstölt sajttal...csak a képzelet szabhat határt. Kedves egészségetekre!!
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 111
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bari Tünde

Mióta szakács: 2016.05.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos, lángos burgonyapehellyel, sajtos lángos

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

560
finomliszt 1 kg
friss élesztő 5 dkg
3 teáskanál
cukor 1 teáskanál
kefir 1 ek
burgonyapehely 10 dkg
víz 6 dl
napraforgó olaj 1 dl