Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lángos gombával töltve

Lángos gombával töltve
Lángos gombával töltve
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mai ebédünk volt. Többször készítettem, más töltelékkel is. Nagyon finom, laktató.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez:

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. Az elmorzsolt élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tejfölt, és a langyos tejjel jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.
  2. Addig elkészítjük a tölteléket.
  3. A megkelt tésztát ½ cm –re kinyújtjuk. 6×7 cm-es darabot vágunk. Közepére teszünk a töltelékből, megszórjuk sajttal, és feltekerjük, mint a buktát. A két végét becsípjük. Még 20 percet hagyjuk kelni. Letakarjuk ruhával.
  4. Nem túl forró étolajban, fedő alatt kisütjük. Közben megfordítjuk.
  5. Papírtörlőre szedjük, az étolajat lecsepegtetjük. Jó étvágyat kívánok a finom töltött lángoshoz! Tölthetjük más töltelékkel is.

A töltelék

  1. A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon átfuttatjuk, és a többi hozzávalókkal, a sajt kivételével puhára sütjük.
  2. Kihűtjük.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 690
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
293 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos töltve, lángos gombával, lángos másként

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1058
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 25 g
tej 250 ml
cukor 1 késhegynyi
1 kávéskanál
tejföl 4 ek
gomba 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
sajt 15 dkg
petrezselyem 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek