Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lángos Ildikótól

Lángos Ildikótól
Lángos Ildikótól
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól tanultam ezt a receptet. Gyorsan elkészíthető, nem kell hozzá sok minden, tartalmasabb leves után szoktuk fogyasztani.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Én 50 dkg lisztből és 250 ml tejből és 5dkg élesztőből, teáskanál cukor, teáskanál só, és 2 tojásból szoktam készíteni. Így is 14-16 db szokott lenni belőle. Mi csak sósan szoktuk fogyasztani, de nyugodtan tölthető káposztával, kolbásszal, tetejére lehet tenni tejfölt és reszelt sajtot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és elkeverjük benne a cukrot, majd hozzáadjuk az élesztőt, hagyjuk, hogy felfusson.
  2. Addig a tojásokat elkeverjük a sóval.
  3. Ha kész mindkettő, akkor hozzáadjuk a liszthez, és jó hólyagosra kidolgozzuk, meglocsoljuk olajjal, és kelesztőtálban duplájára kelesztjük.
  4. Kezünket megolajozzuk, és pogácsákat szaggatunk belőle, és mint a pizzát, kézzel körkörös mozdulatokkal bentről kifelé haladva kinyútjuk a pogácsánkat, és forró olajban kisütjük.
  5. Annyit csinálunk belőle, amennyire szükségünk van. Azért jó ez a tészta, mert zacskóba téve, 3-4 napig is eláll a hűtőben.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 975
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildikó79

Mióta szakács: 2010.08.27.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

háromtojásos lángos, kelt lángos

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zévi
Zévi Sat, 2015-01-03 13:21

Kedves Ildikó!

Mindig is úgy gondoltam, hogy a kelt tészták, nem nekem valók.
Aztán megtaláltam ezt a receptet, és minden megváltozott.
Ez a lángos NAGYON JÓ!!!
Köszönöm :)

Biri néne
Biri néne Tue, 2011-11-01 01:15

Kedves Ildikó! kérlek, javítsd a receptedben az élesztő mennyiségét, valószínű az 50 g vagy 5 dkg akarna lenni. Valamint az ajánlatban a liszt 500 g vagy 50 dkg.

995
finomliszt 1 kg
élesztő 5 dkg
1 ek
tojás 3 db
cukor 1 teáskanál
tej 0.5 l
napraforgó olaj 5 dl