Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lángos keksztekercs konyhájából

Lángos keksztekercs konyhájából
Lángos keksztekercs konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó pár évvel ezelőtt keresztanyámtól kaptam a receptet. Azóta gyakran elkészítettem már, nekem ez vált be a legjobban!! Ami tetszik benne, hogy annyit sütök belőle, amennyire éppen szükség van, a többi tésztát egy kiolajozott zacskóban a hűtőben egy hétig is tarthatjuk. Nálunk nem tart sosem egy hétig, mert mindenki nagyon szereti!!!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt szokásos módon pici cukorral felfuttatjuk.
  2. Megfőzzük a burgonyát, összetörjük, és kihűtjük.
  3. Ezután a többi hozzávalóval bedagasztjuk a lángos tésztát.
  4. Kb. 30-40 percig meleg helyen letakarva kelesztjük.
  5. Olajos kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és lisztezett tálcára pakoljuk.
  6. Lehet még picit pihentetni a tésztát.
  7. Ezután forró, bő olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük.
  8. A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, tejföllel, ízlés szerint. (Én itt sajtot használtam.)
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 707
elküldve: 0
receptkönyvben: 79
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

keksztekercs

Mióta szakács: 2014.05.30.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos, krumplis lángos, sajtos lángos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1175
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 dkg
tej 5 dl
finomliszt 100 dkg
tejföl 2 dl
1 kávéskanál
tojás 1 db
burgonya 1 db
sajt 5 dkg