Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lángos paradicsomszószos szardíniával

Lángos paradicsomszószos szardíniával
Lángos paradicsomszószos szardíniával
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mediterrán jellegű lángos kombináció.  A tészta 4 adag, a feltét 1-2 adag.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy csészében a cukros, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a liszthez, sózzuk, víz és néhány csepp olívaolaj hozzáadásával tésztává dagasztjuk.
  2. Egy meleg helyre tesszük, hagyjuk, hogy megkeljen.
  3. Amikor a tészta már szépen megnőtt, kör alakúra formázzuk, s forró olajban kisütjük.

Feltét

  1. A paprikát és az újhagyma zöldjét karikára vágjuk, a paradicsomot szeleteljük.
  2. A forró lángost bekenjük a fokhagymával, a maradékot ráaprítjuk. Rápakoljuk a szardíniát a szósszal, a paradicsomot, a paprikát és az újhagyma zöldjét. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Azonnal - még forrón - fogyasztjuk. Jól esik mellé egy könnyű vörösbor vagy rosé.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 309
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Lángos paradicsomszószos szardíniával, csípős paprikával, paradicsommal, újhagyma zöldjével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

268
cukor 1 teáskanál
tej 1 dl
instant élesztő 1 késhegynyi
finomliszt 20 dkg
0 ízlés szerint
olívaolaj 5 csepp
víz 1 dl
fokhagyma 1 gerezd
szardínia 11 dkg
hegyes erős paprika 0.5 db
paradicsom 1 db
újhagyma zöldje 0.5 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 csipet