Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lángos tej-, tojás- és gluténmentesen

Lángos tej-, tojás- és gluténmentesen
Lángos tej-, tojás- és gluténmentesen
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Saját fejlesztésű receptem, amely készítésben eltér a búzalisztes verziótól, de a végeredmény garantáltan nem fog csalódást okozni senkinek. Mivel saját oldalamon is közzé van téve már jó ideje, így sokan elkészítették már, akik a sikerről fényképes beszámolót is küldtek.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt alsó-felső sütési módozatban 50 fokra előmelegítjük, és egy tepsit vagy fém lábast 2-2.5 deci vízzel az aljába teszünk.
  2. A keverőtálba először a száraz hozzávalókat tegyük, majd az olajat. Indítsuk el a keverőlapátot, és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a langyos vizet. 5-8 perc alatt közepes sebességen kidagasztjuk a tésztát. A TÉSZTÁT LÁGYNAK ÉREZHETJÜK, DE NE ADJUNK HOZZÁ LISZTET, MERT PONTOSAN ILYENNEK KELL LENNIE! A KELESZTÉS VÉGÉRE MÁR EGY JOBBAN KEZELHETŐ ÁLLAGOT KAPUNK.
  3. A tésztát olajozott felületre fordítjuk, majd olajos kézzel, mérleg segítségével egyenlő gombócokra osztjuk. Én négyfelé vettem.
  4. A kiterített, enyhén megolajozott sütőpapíron kézzel ellapítjuk, kb. 15 cm átmérőjű kör alakra formázzuk. A közepét kicsit vékonyabbra, a széleit picit vastagabbra hagyva. A sütőpapírt a tészta széle mentén elvágjuk, és tésztástól áttesszük a tepsire.
  5. Így egyesével könnyebben mozgathatóak, kivehetők a sütéshez. A többi tésztagombócot is a fent leírt módon lapítjuk, formázzuk. Előmelegített sütőbe tesszük, és 45 percet kelesztjük.
  6. Serpenyőben annyi olajat forrósítsunk (180 fok), hogy sülés közben a lángosok ússzanak.
  7. A papír alá nyúlunk, és az olajozott tenyerünkbe fordítjuk a tésztát. Ezután már két kézzel fogva az olajba helyezzük óvatosan. Ha kicsit megnyúlik a tészta, és lyukak keletkeznek a közepén sem történik semmi.
  8. Pár perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
  9. Sózzuk, ízlés szerint fokhagymával, tejföllel, reszelt sajttal kínálhatjuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 223
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gluténmentes Séf

Mióta szakács: 2016.05.01.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

reform lángos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

479
gluténmentes lisztkeverék 250 g
instant élesztő 5 g
cukor 7 g
víz 250 ml
napraforgó olaj 8 g