Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lángos Tésztásfül konyhájából

Lángos Tésztásfül konyhájából
Lángos Tésztásfül konyhájából
23 perc / előkészület: 20 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régebben, egy idős néni mesélte el, hogy gyakran sütött lángost a piacon. Tőle tanultam a receptet. :) Nagyon finom!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ízlés szerint, olajban áztatott fokhagymával megkenve, tejföllel, reszelt sajttal megszórva. A só szórása elengedhetetlen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos vízben, amibe az édesítőtablettákat összetörjük, felfuttatjuk.
  2. A lisztet, sót, felfuttatott élesztőt langyos vízzel alaposan összegyúrjuk. (Olyan lágynak kell lennie, mint más kelesztett tésztának pl.: a pogácsa, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal!)
  3. Ezt megkelesztjük, és ha megkelt, olajos kézzel lángost formázunk.
  4. Vizes pohár szájával kiszaggatjuk a tésztát, amit kinyújtunk 2 cm vastagra. A kis korongokat óvatosan körbe-körbe járva nyújtjuk ki.
  5. Majd bő, forró olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 813
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

igazi piaci lángos, kelt lángos, hagyományos lángos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1401
víz 6 dl
édesítőszer 3 db
friss élesztő 5 dkg
finomliszt 100 dkg
2 kávéskanál
napraforgó olaj 10 dl