Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lángos tojás nélkül

Lángos tojás nélkül
Lángos tojás nélkül
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám lángos receptje. Tudom, hogy mindenki a sajátját szereti, de ez tényleg fantasztikusan finom. Én most készítettem másodszor, mert ez azon dolgok egyike, amit mindig Ő készített. Ideje volt nekem is megtanulni.

hozzávalók / 4 adag

A lángoshoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tálba szitáljuk a lisztet, megsózzuk.
  2. Az élesztőt 2 dl langyos tejben mk cukorral felfuttatjuk.
  3. Hozzáöntjük a liszthez, és a maradék tejjel lágy tésztát dagasztunk.
  4. Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
  5. Olajozott kézzel a tésztából kitépünk kb. annyit, amennyi a markunkban elfér. Széthuzogatjuk a tésztát.
  6. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
  7. A tejfölhöz ízlés szerint sót keverünk, és a préselt fokhagymát is hozzáadjuk.
  8. A sajtot lereszeljük. A 8-9. pontban leírtakat célszerű még a sütés előtt elkészíteni vagy segítséget kérni!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 206
elküldve: 5
receptkönyvben: 168
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

ladybird

Mióta szakács: 2011.02.13.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fokhagymás-tejfölös lángos, tojásmentes lángos

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-11-26 18:38

Nagyon aranyos vagy. Az egészben az a legszebb,hogy Te saját magad jöttél rá. A recept az enyém a siker a Tiéd! : )))))

alfaniki
alfaniki Sat, 2011-11-26 16:49

Érezték bizony a szomszédok :))) ajto ablak nyitva volt a házon ,h hamar kiszellözzön... itt délolaszban még 20fok van,szóval szerencsére lehet sokáig szellöztetni,ezért gondoltam,h még jó idő van addig sütöm meg.. Bevallom sokáig filóztam,jaj bele merjek e vágni,de pozitív élményként éltem meg ,nem is gondoltam ilyen pofonegyszerű ( a kezdeti ragadós pánikot leszámítva) a lángos tészta... Köszi a receptet és a segítséget :)))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-11-26 15:51

Na látod,csak egy kis türelem és kitartás! Nagyon ügyes vagy,gratulálok! Remélem az olaszok is érezték az illatát!

alfaniki
alfaniki Sat, 2011-11-26 15:45

Sikerült :))) Dagasztottam kézzel.. Olaszban élek,és itt sajna nincs dagasztogépem :( Nagyon finom lett...:))) A párom is boldog volt, hazajött ebédelni munkából,és örült,hogy igazi magyar strandkajával vártam... az egész utcánkban lehet érezni, h lángost sütöttem :)))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-11-26 15:37

A tészta ha jól kidolgoztad akkor nem ragadhat. Addig kell dagasztani míg a kezedre már nem ragad. Ha mégse tudod megoldani akkor tedd dagasztógépbe,majd megoldja a gondod.

alfaniki
alfaniki Sat, 2011-11-26 14:05

Nekem elég ragadós a tésztája... hát passz,remélem lesz belöle lángos... először próbálom,sosem mertem még sütni..

1227
finomliszt 50 dkg
instant élesztő 1 tasak
tej 5 dl
4 kávéskanál
cukor 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 3 dl
tejföl 175 g
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
sajt 5 dkg