Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lángos virslivel töltve

Lángos virslivel töltve
Lángos virslivel töltve
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég találtam itt egy nagyon jó ropogós lángos receptet Dacota konyhájából, és úgy gondoltam, mivel nem eszi meg a Párom simán, mert nem szereti, és én ne egyek egyedül, ezért felturbózom kicsit. :) A siker nem maradt el, mert el is lett pusztítva 3 perc alatt...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vízből vegyünk és melegítsünk langyosra kb. 2 dl-t, és tegyük bele a cukrot meg az élesztőt, kavarjuk meg, és hagyjuk állni egy pár percig, elég hamar felfut.
  2. A lisztet egy tálba tegyük, és a közepébe lukat vájunk, oda csurgatjuk az élesztőt, és kezdjük el közben összedolgozni. Egy rugalmas tésztát kell kapjunk belőle, ha nem jó még az állag, túl híg vagy túl száraz, akkor ezt még javítsuk bátran egy kevéssel!
  3. Hagyjuk megkelni kb. 1.5 óra meleg, de nem napos helyen egy konyharuhával letakarva, így nem szárad ki. Ha megkelt, kb. ökölnyi gombócokat csinálunk belőle, és azt is hagyjuk még kelni 30 percet.
  4. Nyújtsunk ki egy gombócot, és virslit tekerjük bele, először hajtunk egyet, majd a szélét hajtsuk rá, mehet rá egy kis reszelt sajt, és utána lehet felgörgetni ügyelve, hogy ne lógjon ki a virslink, ez fontos, mert sütésnél nagyon csapkodni fog az olaj, és kifolyik a sajt....
  5. Bő olajban szép arany barnára, gyakran megforgatva szépen megsütjük. Ízlés szerint tejföllel, majonézzel, mustárral vagy bármivel, ami illik hozzá, lehet tálalni, mi ketchuppal ettük.:D Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 37 117
elküldve: 4
receptkönyvben: 380
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Csilldikó

Mióta szakács: 2014.05.04.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
kategória: lángos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos virslis imádat, töltött lángos, virslivel töltött lángos

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rebi91
Rebi91 Sat, 2014-10-18 10:27

Szia! A virslit nem kell előtte megfőzni egy kicsit? Vagy átsül úgyis ,ha nyersen rakom bele?köszönöm a választ!

1470
finomliszt 750 g
víz 4.5 dl
1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 7 g
virsli 500 g
trappista sajt 500 g