Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Langyos spárgasaláta

Langyos spárgasaláta
Langyos spárgasaláta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A saláta elemei szabadon variálhatók, én igyekeztem egy kevésbé megszokott párosítást csinálni. Az öntet nyer tojásos, de nem kell tőle megijedni, csak alaposan mossuk meg a friss tojásokat (a kórokozók általában a héjról jutnak az ételbe).

hozzávalók / 1 adag

Mustáros salátaöntet

Saláta összeállítása

ajánlat

Egytálételként is fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

Mustáros salátaöntet

  1. A mustárt pici sóval és a tojássárgájával elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk az olajat, és jók kikeverjük.
  3. A fél citrom levét hozzáadjuk, elkeverjük, sóval, pici borssal ízesítjük.
  4. (Ha túlságosan tojás ízű, olajjal, citromlével kiegyensúlyozzuk.)

Saláta összeállítása

  1. Zöldségeket előkészítjük: spárgát alaposan átmossuk, fás részeket letörjük, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Cukkinit és répát zöldséghámozóval szalagokra vágjuk.
  2. A fokhagymát felaprítjuk, a kis darab csípős kolbászt félkarikákra vágjuk.
  3. Az olajat egy serpenyőben hevítjük, hozzáadjuk a fokhagymát, a kolbászt, majd a spárgát. Átpirítjuk kb. 5-10 alatt (spárga vastagságától függően). Ha kész, félretesszük.
  4. A kolbászokat kiválogatjuk, és visszatesszük a serpenyőbe, amiben a cukkinicsíkokat is átforgatjuk, csak hogy átmelegedjen (fél perc).
  5. Tálalunk: ha tartást szeretnénk neki, jégsaláta-csíkokat tehetünk a tányérra, ráhalmozzuk a cukkiniszalagokat a kolbásszal (szétszedegetjük az összetapadt szalagokat, ha azt szeretnénk, hogy szebb legyen), ráhalmozzuk a sárgarépa-szalagokat is, majd erre az átpirított spárgát, végül az öntettel meglocsoljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 331
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ArtDeco

Mióta szakács: 2013.04.14.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
adag: 1 főre
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Cukkini-, répa-, zöldspárgasaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

507
mustár 0.5 ek
tojássárgája 1 db
olívaolaj 2 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldspárga 15 dkg
sárgarépa 1 közepes db
cukkini 1 kis db
csípős kolbász 30 g
fokhagyma 1 gerezd
kókuszolaj 1 ek