Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lapocka-egytálétel zöldségekkel

Lapocka-egytálétel zöldségekkel
Lapocka-egytálétel zöldségekkel
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kitalált, saját receptem.

A mélyhűtőbeli párnapos fagyos magányától megszabadítottam ezt a szép darab lapockát, és átalakítottam egy szerintünk igen finom vacsorává.

Férjem azt  mondta, hogy ez egy gyorsfOgyasztott lapocka egytálétel, mivel igen-igen gyorsan fogytak a szaftos hússzeletek, a burgonygombócok,  répák a paradicsomos hagymák társaságában.:-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lapockát besózzuk, borsozzuk, és kevés chilipehellyel megszórjuk.
  2. Az olívaolajat megforrósítjuk egy fedeles, magas falú edényben, beletesszük a húst, és erős tűzön minden oldalán körbesütjük, hogy kapjon szép színt. 
  3. A héjas fokhagymákra egy kés lapjával ráütünk, és hozzádobjuk a sülő húshoz.
  4. Az edénybe annyi forrásban lévő vizet öntünk, hogy kb. 2/3-ig érjen a húsnak. 
  5. Beletesszük a leveskockákat, köményt, és felforraljuk.
  6. Lefedjük, és a húst puhára főzzük. Időközben, ha kell, kevés vizet öntünk utána.
  7. Közben megtisztítjuk a sárgarépát és a lilahagymát. A répát tetszőleges darabkákra, a hagymát fél szeletekre vágjuk. 
  8. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a répát, lilahagymát, a felekbe vágott koktélparadicsomokat, és ezeket is megfőzzük.
  9. Tálalás előtt kivesszük a húst a levéből, pár percig állni hagyjuk, majd szeleteket vágunk belőle.
  10. Burgonya-, ill. zsemlegombóccal tálalhatjuk, és bőven meglocsoljuk a finom szaftjával.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 611
elküldve: 6
receptkönyvben: 164
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, Atkins diéta, AB0 diéta – 0 vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges sertéslapocka, zöldségekkel sült lapocka, paradicsom répás sertéssült

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-09-14 21:31

Kedves Vicikó!

Annyira jó ötlet a recepted, hogy bár igaz, bőrös sertésoldalasom van itthon, de vasárnap megcsinálom, - és igen, jó ötletek vannak benne, a héjában benne-vele sült fokhagyma, fantasztikusan édes marad- ez már tuti, hogy így készítem.
A héjában hagyjuk az édessé pirulás-párolás, ízátadás miatt a fokhagymát ,láttam már a TV Paprikán, Jamie Oliver főzős műsorában,( is), és gondolom, ha ott sikerélmény volt ,guszta, Ti is ettétek és fincsi volt, :-o - akkor nyugodtan készíthető, megenni nem a héját kell, hanem a benne levő édes fokhagymát.:-o
/ Ja igen, onnan tudom, hogy édes az íze, és a héját nem kell megenni, mert : ha anno a nagyanyám így sütötte a fokhagymás húst, a családjának,- aki pedig nem volt "sztárszakács", csak egy jól főző családanya, később unokákat is etető idős néni, nagyi, - akkor talán megbocsájtható, ha más is így főz, és még jó is lesz ! /
A kínait meg sehogyse raknám bele.:-(

Köszönöm, előre is a vasárnapi menünket.:-O
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-09-15 12:47

Kedves Éva, nagyon szívesen, remélem Nektek is ízleni fog!!! :-)

Bocs, de a fokhagyma-ügybe bele se megyek... , értjük a dolgot... ;-)

Szép hétvégét!
Üdv: Vici

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-09-17 10:40

Kedves Vicikó!

Sikeres volt, a vasárnapi ebédünk, köszönjük szépen, húsostól, fokhagymástól, répástól, úgy ahogy volt,- lesz máskor is, most mára, alig maradt belőle...:-O
Üthetek össze hozzá, azaz mellé valami másik második fogást, majdnem elfogyott, pedig azt hittem, hogy marad,.....nagyon ízlett a családnak.
Ma se maradhatnak éhen a drágáim! :-o
Köszönöm még egyszer.
Éva-Anyóca

vicikó
Vicikó / vicikó Fri, 2012-09-21 21:08

Kedves Éva!

Még egyszer nagyon szívesen!!! :-)) És igazán örülök, hogy ízlett a kis családodnak!
Bocsi, hogy csak most válaszolok, de csak most lett egy kis szusszanatnyi időm...

Szép hétvégét Nektek!

Üdv: Vici

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-09-21 23:07

Kedves Vicikó!

Az idő kevés, a tennivaló mindig sok! :-O
Köszönöm a válaszodat, és várom a csodás recijeidet.
Szép hétvégét Neked is.

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-09-15 21:57

Kedves Vicikó!
Már minden előkészítve, persze a hús hűtőben, ahhoz, hogy holnap készülhessen.:-))
Tuti biztos, hogy sikeres lesz, - a nagymamám nem tett bele sárgarépát, de a családnak elolvasás és képnézés után szintén tetszett, így, úgyhogy holnap készül.:-o

Igen, nem is a vita miatt írtam, de nem értettem,mi a gond : és hát van olyan, aki használja, van aki nem, van aki így és van aki úgy, attól még jó lehet...csak emiatt írtam. Amúgy igazad van , több szó nem esik róla.:-o
Aki érti miért van így, az úgyis érti, és csinálja..:-o
Szép hétvégét, bár kissé most már tényleg hűvös lett az idő, itt volt némi eső tegnap este, és éjjel........ - most ennek jött el az ideje, hogy jöjjön ez az időjárás, az ősz, bár nem szeretem.
Éva-Anyóca

putyus
putyus Fri, 2012-09-14 15:01

A recept kitűnő. Bátran el lehet készíteni tarjából és csülökből is, de még oldalasból sem kizárt- majd kipróbálom- kicsit zsírosabb húsból az igazi szerintem. Chilipelyhet nem használok, helyette összetört kutyaf....a paprikát szórok a húsra, keveset mert kemény.

Jó főzőcskézést kívánok.
Putyus.

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-09-15 12:52

Köszi, kedves Putyus!

Igen, biztos az általad írt húsokból is finom, szerintem is.

A paprika meg mindegy, kinek mi van otthon, nekem ez van, mi is szeretjük az erőset:-)

Üdv: Vici

mkata
M.Kata / mkata Fri, 2012-09-14 12:04

Hurrá, ismét dívik az egyben sült hús! Imádom, és ez nagyon guszta, köszi a receptet!

Sancho
Sancho Thu, 2012-09-13 18:16

Fokhagymát héjjával együt?? A többi jó, de ezt így meg nem főzném.

mkata
M.Kata / mkata Fri, 2012-09-14 12:06

Kedves Sancho! Ha szoktad nézni a "sztár"séfek műsorait, bizony, azt mondják, hogy így, héjasul dobjuk a sütni való húsok mellé a fokhagymát, sokkal zamatosabb lesz, és nem esik szét a fokhagyma!

Sancho
Sancho Fri, 2012-09-14 12:20

Sztárséfek nem érdekelnek. Főleg a tévészakácsok nem. Akitől tanultam, az sose követett el ilyent. S még szét sem esett, csak a kínaifokhagyma. Én, házit használok. Megpucolva.

Aval
Aval / Aval Thu, 2012-09-13 17:33

Kedves Vicikó!

Nagyon guszta a recepted, és imádom a zsemlegombócot, de csak tarjám van idehaza. Szerinted abból is sikerülhet?

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-09-15 12:38

Szia Aval!

Biztos abból is fincsi, csak kicsit zsírosabb lesz. És köszi a dicséretet:-)

Szép hétvégét! Üdv: Vici

mimoza13
mimoza13 Thu, 2012-09-13 16:11

Sziasztok! Nagyszemű,lóbabból szeretnék főzni,olyat amit húshoz lehet adni.Mi az és hogy készül??? Valamilyen görögös étel.

755
sertéslapocka 1 kg
olívaolaj 6 ek
fokhagyma 6 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
chilipehely 0 ízlés szerint
leveskocka 2 db
lila hagyma 1 nagy fej
sárgarépa 2 közepes db
koktélparadicsom 8 db