Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lapos hús

Lapos hús
Lapos hús
170 perc / előkészület: 20 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagymás rostélyos szegedies változata, pirospaprikával készül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyapüré, vízben főtt burgonya, pirított tarhonya vagy rizs illik hozzá köretként.
De tálalhatjuk a lapos húst főzelékkel is, feltétnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk, klopfolóval kiveregetjük, mint a rántott húst.
  2. Egyenként megszórjuk a húsok egyik oldalát kb. 1/2 kk pirospaprikával, 1/3 kk borssal, egy csipetnyi sóval és sorban egymásra fektetjük.
  3. A hagymát felkockázzuk és a zsiradékban kicsit megpároljuk, aztán a hússzeleteket apránként belehelyezzük, és addig pároljuk, amíg elvesztik vörös színüket (kb. 10 perc).
  4. Még szórunk rá 1-2 tk pirospaprikát, felöntjük kevés vízzel, épphogy ellepje a húst.
  5. Beletesszük a zöldpaprikát és  a piros aranyat, majd lassú tűzön főzzük kb. 2- 2,5 órát. Időnként pici vizet öntünk alá, megkavarjuk, nehogy odaégjen. (Ne ijedjünk meg, a marhahús csak 2 óra elteltével kezd el puhulni.)

  • elkészítettem: 42 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 40 580
elküldve: 5
receptkönyvben: 477
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Szegedi hagymás rostélyos, hagymás rostélyos szegediesen, hagymás rostélyos pirospaprikával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Putnoki Petra
Putnoki Petra Mon, 2012-02-27 17:18

Én most készítettem el sertéscombból és megbolondítottam még egy kis fokhagymával is!:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2008-10-19 16:53

Sertésből el lehet készíteni?

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-03-25 16:52

Kedves Ancsi ! Nyugodtan megcsinálhatod sertés húsból is. Nekem van fent hasonló receptem amit karajból és tarjából szoktam készíteni csak nem piros aranyat teszek hozzá hanem sűrített paradicsomot. "Tokányos" karaj néven van fent:))Üdv Edit

433
marhafelsál 50 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
disznózsír 10 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
zöldpaprika 1 db
csípős paprikakrém 1 teáskanál