Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lapos kenyér Jolántól

Lapos kenyér Jolántól
Lapos kenyér Jolántól
18 perc / előkészület: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tésztát én általában pizzához használom. Rém egyszerű és nagyon finom, puha, még másnap is. Hasonló a nanhoz, de sokkal egyszerűbb - hiszen kb. 6 perc alatt elkészítem a tésztát.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a többi tésztához valót (kefír, só, oregánó, olaj). Bedagasztjuk. Annyi langyos vizet adjunk hozzá folyamatosan adagolva, amíg lágyabb tésztát nem kapunk.
  3. Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát kettévesszük, gömbölyítjük, kicsit kinyújtjuk, majd kézzel kihúzogatjuk, és enyhén kiolajozott tepsibe tesszük. Kissé átkenjünk olívaolajjal, megszórjuk szezámmaggal, egyszerre csak egyet tudunk megsütni!
  5. Bekapcsoljuk a sütőt, legmelegebb fokozatra tesszük, amíg bemelegszik, a tészta tovább kel.
  6. Szép pirosra sütjük. Hamar sül, figyeljük!
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 542
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

szezámmagos kenyér, gyors házi lapos kenyér, fehér lepénykenyér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szuszi
Jolán / szuszi Fri, 2013-03-01 09:29

Kedves Veronika és Torma !
Örülök, hogy tetszik a recept...remélem hamarosan ki is próbáljátok :-)
üdv Jolán

558
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
kefir 150 g
tej 1 dl
cukor 0.5 teáskanál
1.5 kk
oregánó 1.5 kk
olívaolaj 3 ek
víz 1 dl
szezámmag 1 teáskanál