Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Laposhal filé zöldspárgával és hollandi mártással

Laposhal filé zöldspárgával és hollandi mártással
Laposhal filé zöldspárgával és hollandi mártással
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyár elején volt egy halas, spárgás időszakom. Gyors, könnyű, finom. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Valami könnyű, nem túl fűszeres fehérbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A filét kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk, és félretesszük kb. 30 percre.
  2. A spárgákat tisztítjuk, a végeiket levágjuk, majd sós, citromleves, cukros, lobogó vízbe tesszük kb. 3 percre. Utána azonnal jéghideg vízben kihűtjük.
  3. A spárgát a halfilékbe tekerjük, összetűzzük (nekem közben kinyílt).
  4. Kevés olaj és vaj keverékén a halfiléket körbepirítjuk, majd serpenyővel együtt a sütőbe téve 4-5 perc alatt megsütjük.
  5. Közben egy másik edényben a tojásból, vízből, citromléből, vajból hollandi mártást készítünk.
  6. Ha kell sózzuk, borsozzuk.
  7. Tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 053
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spárgával töltött halfilé, vajas-citromos laposhal filé spárgával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agnes.kalivoda
AgnesKalivoda / agnes.kalivoda Wed, 2011-09-14 13:40

Kedves Z1,

Nagyon jól néz ki az étel, ki is fogom próbálni hétvégén!
A Holland mártáshoz össze kell főzni a felsorolt hozzávalókat?
Köszönöm előre is a választ :)

z1
z1 / z1 Wed, 2011-09-14 15:33

Szia!
Igen össze kell, de inkább csak melegíteni, folyamatos kevergetés mellett.
Azt látod ( érzed ) amikor a melegtől elkezd krémesedni, sűrűsödni.
Ha túlhevíted kicsapja a tojássárgáját és "túrós" lesz.
Nem árt némi gyakorlat:)))
Z.
...ha esetleg elrontanád, egy botmixer, vagy konyhai aprító segítségével újra homogenizálható.
De az már nem olyan...
Ja és még valami.
Remek leírásokat találsz itt a NO SALTY-n, ebben a témában.

962
hal 30 dkg
zöldspárga 8 db
tojássárgája 3 db
citromlé 1 citromból nyert
vaj 15 dkg
olívaolaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
víz 1 l