Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne 8. - besamell mártással

Lasagne 8. - besamell mártással
Lasagne 8. - besamell mártással
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a GoodFood oldalán találtam. Nagyon szaftos, finom étel. És az a jó, hogy még fagyasztani is lehet.
Ebből a mennyiségből nagyon sok lesz, így érdemes lefagyasztani a felét, összeállítva vagy csak a húsos szószt.
Ez az adag 8-10 embernek elég. Én most csak a fele adagot sütöttem meg, a másik felét lefagyasztottam egy magas falú alumíniumtálcán. Amikor legközelebb szeretnék sütni, akkor csak kiveszem a fagyról, és megsütöm benne.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A húsos szószhoz

A besamell szószhoz

ajánlat

A lasagne-t hűtőbe tehetjük egy napra használat előtt, vagy fagyaszthatjuk legfeljebb 3 hónapig. Fagyasztási tippek:
Húsos szósz: A húsos szószt fagyasszuk le zacskóban vagy dobozban.
Ezt a mártást használhatjuk:
Bolognai spagettihez, pásztor pitéhez vagy feltétként sült krumplihoz.

Zöldségesen:
Ha megsütjük a hagymát, adjunk hozzá apróra vágott sárgarépát, zellert, cukkinit, póréhagymát, szeletelt gombát vagy apróra vágott paprikát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el a húsos szószt: Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és a hagymát dínszteljük meg rajta.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gyógynövényeket, a babérleveleket, a ketchupot és a paradicsomot, majd főzzük további 2 percet.
  3. A serpenyőbe morzsoljunk bele a darált húst, süssük, amíg barna színt kap, majd adjuk hozzá a hagymás-paradicsomos keveréket.
  4. Öblítsük ki a tepsit a vörösborral vagy egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá a húsos keverékhez. Alacsony hőfokon főzzük 30 percig, amíg sűrű nem lesz, majd tegyük félre. 
  5. Közben készítsük el a besamell-t: A vajat melegítsük fel, és a lisztet pirítsuk meg, hogy világos színe maradjon, de ne legyen nyers.
  6. Lassú tűzön folyamatosan keverjük hozzá a tejet. Ne aggódjunk, ha csomós lesz habverővel szét lehet keverni. Főzzük kb. 5 percet állandó keveréssel, amíg sima és sűrű nem lesz, majd levesszük a tűzről.
  7. Tegyünk egy tűzálló sütőedénybe egy réteg húsos szószt. Öntsünk rá egy kevés besamell szószt, és szórjunk egy kis mozzarellát rá. Fedjük le egy réteg lasagne-lappal.
  8. Majd rétegezzük a hozzávalókat. A felső réteg lasagne-ra mindössze besamell szószt teszünk. Végül szórunk rá reszelt parmezánt. (Ebben a stádiumban, ha másnap szeretnénk megsütni, fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe).
  9. Melegítsük elő a sütőt. Süssük, amíg barna lesz a teteje. Hagyjuk 10 percig állni, mielőtt felvágnánk. Tálalhatjuk zöld salátával.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 52 769
elküldve: 6
receptkönyvben: 362
elkészítve: 13/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

szósszal gazdagon sült lasagne, besamell mártással sült lasagne

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

titi8907
titi8907 Tue, 2017-05-02 12:52

A hozzávalók felsorolásában szerepel a mocarella.
Az elkészítés leírása során viszont meg sincs említve.
Akkor hogy is van?

ejiku
Maria. / ejiku Tue, 2017-05-02 17:59

szia titi8907!
a 7-dik pontba oda van írva,és minden réteghez (húsos szósz,besamell és a mozarella (reszelve vagy karikázva)).A tetejére pedig parmezán.

Tánya88
vNóra / Tánya88 Fri, 2011-07-29 23:58

Két kérdésem lenne: a tepsit lefeded sütés előtt alufóliával?
És a besamelbe nem teszel sót és borsot?
Amúgy nagyon jó kis recept, holnap fogom megcsinálni :)

ejiku
Maria. / ejiku Sat, 2011-07-30 10:57

Szia Tánya88!
Nem kell lefedni alufóliával.Csak akkor fedd le,ha pl. ma elkészíted és holnapfogod sutni.Kulonben nem kell lefedni,de a sutodtol is fugg szukséges-e vagy sem.
Nem tettem bele sót és borsot,mert a húsos mártás elég fuszeres,így nem muszáj sózni,borsozni.De ha gondolod megfuszerezheted.
Reméllem tudtam segéteni,jóétvágyat hozzá.Maria

705
mozzarella 250 g
lasagne tészta 250 g
parmezán sajt 85 g
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 4 közepes fej
fokhagyma 8 gerezd
zöldfűszer 1 ek
babérlevél 2 db
darált marhahús 1 kg
konzerv paradicsom 160 g
ketchup 4 ek
vörösbor 3 dl
vaj 200 g
finomliszt 140 g
szerecsendió 2 késhegynyi
tej 1.7 l