Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne ahogy kittna készíti

Lasagne ahogy kittna készíti
Lasagne ahogy kittna készíti
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én kipróbáltam egyszer, hogy a szószba raktam egy pici ketchupot és egy marék reszelt sajtot. Nagyon finom lett! Azóta mindig így csinálom. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mártáshoz

ajánlat

Lasange tésztát én a lebbencsleves tésztájából szoktam csinálni, mert az olcsóbb és ugyanolyan finom lesz a végeredmény. Csak arra kell ügyelni, hogy ne legyen nagyon apróra tördelt a tészta, mert azzal macerásabb kirakni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, azután kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a húst és a darabolt paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. Ha a hús már megpuhult, akkor hozzáöntjük a paradicsomlevet, majd hozzáadjuk a cukrot és a zöldfűszereket. Jól összefőzzük.
  4. Miközben főzzük a szószt, elkészítjük a besamelmártást.
  5. A vajat felolvasztjuk, ha már kicsit gyöngyözik a mártás. Majd hozzáadjuk a lisztet és jól elkavarjuk.
  6. Sűrű kavargatás mellett, ha már kicsit elszíneződik, felöntjük apránként tejjel.
  7. Csomómentesre keverjük, majd fűszerezzük és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  8. Hőálló, lapos porcelán tálba öntünk egy kicsit a szószból, azután egyenletesen kirakjuk a tésztával.
  9. Ezután rétegesen elkészítjük: szósz, besamelmártás, tészta.
  10. A tetejére besamelmártás kerüljön, melyet egyenletesen reszelt sajttal megszórunk.
  11. Végül kb. 30-40 perc sütés következik, közepesen meleg hőfokon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 935
elküldve: 6
receptkönyvben: 281
elkészítve: 17/25
Facebookon megjelent: -

szakács

kittna

Mióta szakács: 2011.05.15.
2 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

lasagne oregánóval, lasagne besamel mártással, bazsalikomos lasagne

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HidiAgi
Tavikavics / HidiAgi Sun, 2011-09-25 06:29

Szia Kittna! Akár úgy is írhattad volna a receptedben: ...ahogy Ági készíti. Én is így szoktam a lasagnét készíteni, a család egyik nagy kedvence. Ha van egy kicsit több időm, a húshoz még apróra kockázott répát is szoktam tenni, még egy kicsit pikánsabb lesz tőle. A lebbencstésztával csak az az egy bajom, hogy úgy kell összevadászni, mert mindig összetörik a boltokban apróra. Én már vettem tésztagépet, próbálkozom,de az igazi szerintem is a lebbencstészta hozzá. További jó főzést: Ági

662
lasagne tészta 50 dkg
darált sertéshús 50 dkg
paradicsom 1 nagy db
paradicsom ivólé 2 dl
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
ételízesítő 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg
vaj 5 dkg
finomliszt 1 evőkanál
tej 4 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint