Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne ahogy Málna készíti

Lasagne ahogy Málna készíti
Lasagne ahogy Málna készíti
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc ételünk a lasagne, többször elkészítettem már. A raguban a fahéj egy különös ízvilágba visz el, ezért én nagyon szeretem benne. Jó étvágyat kívánok hozzá :)

hozzávalók / 4 adag

Ragu

Besamel mártás

Tepsi

Szólj hozzá!

elkészítés

Ragu

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát és a darált húst. Megpároljuk őket, végül az összes fűszer is az edénybe kerül.
  3. A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert apróra összevágjuk (én aprítógépet szoktam használni), hozzáadjuk a darált húshoz, majd beleöntjük a paradicsom sűrítményt, és felöntjük egy nagyon kevés vízzel, hogy a zöldség is szépen megpuhuljon.
  4. Lassú lángon, kb. 15 perc alatt puhára pároljuk, közben megkóstoljuk, és ha szükséges, utánaízesítjük.

Besamel mártás

  1. Kevés olajon (én olívát szoktam használni) megpirítjuk a lisztet, majd fokozatosan fellazítjuk a tejjel, hozzáadjuk a fűszereket, és szép selymes krémet főzünk belőle. Ne legyen túl sűrű, és túl híg se.

Tepsi

  1. A tepsi aljára egy merőkanál ragut öntünk, egyenletesen szétterítjük, erre jön a tészta. Újra ragu, majd tészta, ezután egy adag besamel mártás. Erre újra tészta, ragu.
  2. Ha elfogyott a ragu, legfelül tészta legyen, erre öntjük rá a maradék besamel mártást.
  3. Ráreszeljük a sajtot, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 245
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Málna0502

Mióta szakács: 2014.10.17.
22 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos lasagne, darált húsos-paradicsomos lasagne, olasz rakott tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

948
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 dl
fokhagyma 2 gerezd
darált sertéshús 50 dkg
1 kávéskanál
bors 1 késhegynyi
majoranna 1 ek
bazsalikom 8 levél
fahéj 0.5 kávéskanál
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 0.5 kis db
sűrített paradicsom 250 g
víz 1.5 dl
olívaolaj 1 ek
finomliszt 1.5 evőkanál
tej 5 dl
1 csipet
szerecsendió 1 késhegynyi
fahéj 1 késhegynyi
trappista sajt 15 dkg
lasagne tészta 20 dkg