Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne Bolognese (Lasagne 3.)

Lasagne Bolognese (Lasagne 3.)
Lasagne Bolognese (Lasagne 3.)
115 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vélemények pozitívak...mindet megettük. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Húsos ragu elkészítése:

  1. Az olajon megpirítjuk a darált húst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét.
  2. A paradicsomot felkockázzuk, elkeverjük a száraz fűszernövényekkel, a levessel és a borral. Hozzáadjuk a húshoz, és kb. 60 percig főzzük. (Amíg majdnem az összes lé le nem fő róla.)

Besamelmártás elkészítése:

  1. A tejet felforraljuk, és félretesszük.
  2. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük.
  3. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.

Összeállítás: 

  1. A tésztalapokat nem kell előfőzni! Fontos, hogy a tepsi aljára tegyünk először egy kis besamelt.
  2. Ezután egy sor tésztát, majd a húsragut, erre besamelt, tésztát, ragut. A tetején csak tészta és besamelmártás legyen!
  3. Ezt szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal.
  4. Lassú tűzön addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×20×6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 106 536
elküldve: 21
receptkönyvben: 944
elkészítve: 111/145
Facebookon megjelent: -

szakács

Evi

Mióta szakács: 2010.01.30.
5 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

olasz rakott tészta, paradicsomos-darált húsos tésztarakottas besamellel

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

simánkati
simánkati Sun, 2017-06-04 16:21

Nagyon köszönöm a recept megosztását! Lassan 3 éve rendszeresen készítem, de csak most regisztráltam, ezért nem szóltam eddig hozzá. Isteni finom. Ahogy nőnek a gyerekek, manapság már dupla adagból készítem. :)

balintmonika
balintmonika Thu, 2014-12-04 10:19

Kicsit beijedtem a besamell hígsága miatt,besűrítettem.Emiatt aztán a tésztának nem volt mit felszívnia és egy kissé kemény maradt.Orvosoltam a hibát,de legközelebb jobban tartom magam a leírtakhoz.

lkalman
lkalman Thu, 2014-04-24 16:19

végig olvastam pár receptet, de ez tetszik a legjobban. Hétvégén előadás. :-)

genyanett
genyanett Mon, 2014-03-24 08:16

Hááááááát ez vmi isteni finom. Először kicsit húztam a számat, hogy besamel kell csinálni, de ettől lett tökéletes.

feher.eva
feher.eva Wed, 2014-01-15 16:44

Ezt a receptet ahányszor csinálom annyiszor lesz nagyon finom!Isteni!Nagyon szeretem,már vagy 10x megcsináltam.Köszi

susi82
susi82 Tue, 2012-07-10 15:40

Isteni finom lett,holnap délben újra ez lesz a menü nálunk!

csorsi
csorsi / csorsi Mon, 2012-03-12 11:42

nagyon féltem tőle, de valami isteni finom lett :)
az egyetlen dolog, amit kicsit elrontottam rajta, hogy a tetején nem kentem be a tészta sarkait is a mártással, és így azok nyersek maradtak.
de erre legközelebb jobban figyelek majd, mert ezt biztos még rengetegszer elkészítem :)

zsugi29
Zsugi29 / zsugi29 Wed, 2012-02-22 18:21

Nálam éppen most sül,még nem tudom a végeredményt,de biztos fini lesz!Csak egy félelmem van,hogy a tésztát én gyúrtam,remélem nem rontottam el!Illatra tökéletes eddig!Köszi a receptet!:)

macska rozi
macska rozi Sun, 2012-02-12 15:19

Az enyem most sul a sutoben!:))A te raguddal keszitettem,vorosborosan.nagyon fini!!!!

marcsa1
marcsa1 / marcsa1 Mon, 2012-02-06 09:19

Némi kis átalakítással megcsináltam a lasagne-t a Te recepted alapján. Igazi sikerem lett vele, nem kellett gondolkozni, hogy mi legyen a maradékkal, mert egy falat sem maradt. A férjem aki nem szereti a paradicsomos kajákat nagyon dicsérte. Köszi a receptet, ezt is felvettem a családi repertoárba.
:-)

Manyu1
Manyu1 Sun, 2012-01-15 17:15

A családom azt kérte, csak így készítsem a lasagne-t. Mindenkinek nagyon ízlett. Köszönöm!:)))

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Sun, 2011-10-23 09:50

Tegnap elkészítettem, ez volt az első lasagne-m. Húúú, banyek, ez elég jó lett!! :):):) Köszi a receptet! :)

ZsuzsannaLilla
ZsuzsannaLilla / ZsuzsannaLilla Sat, 2011-10-01 16:15

Finom!!!!! Ma megcsináltam, nekem nagyon laktetó, férjem azt mondta ez isteni, de ő éhes maradt. :) Lehet hogy az volt a baj, hogy kevés a tészta benne? 3 réteg lett, jócskán maradt tésztám, de most nem tudom, hogy többet kellene beletenni?????? Vagy kevesebb tölteléket a rétegek közé és így több réteg lesz?

kiviki
kiviki Tue, 2011-03-01 17:31

Már nem tudom hányadszor csinálom.. megunhatatlan :))
Nagyon oda kell figyelni, hogy nekem is maradjon :)
szuper recept! Köszönöm a család nevében is!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-01-17 13:33

Én is szoktam lasagne-t csinálni. Annyi a különbség, hogy én magam gyúrom a tésztát, így még nagyobb a siker! Tényleg jó recept!

papucsmedal
papucsmedal Tue, 2011-01-11 17:28

 
Tegnap elkészült és ISTENI jó lett, én egy kis babérlevelet is használtam a raguhoz!! :-))
Köszi a receptet, szuperjó!!!

elinor
elinor Thu, 2011-01-06 21:39

Kedves Evi!
Köszönöm szépen a receptedet ma este el is készítettem a családnak :) mindenkinek nagyon ízlett! Üdv.:elinor

Ducza
Ducza Sat, 2010-11-27 17:59

Ja! És még annyit, hogy én most léptem a csapatba. Hálás köszönet mindenkinek, akit illet, a sok jó receptért, úgy olvastam, és olyan sokáig, mintha egy izgalmas regény lenne.

Ducza
Ducza Sat, 2010-11-27 17:56

Én spenótos palacsintát sütöttem, a többit a recept szerint csináltam. Persze ezzel fuccs a gyors vacsorának. Besamelből kevesebbet készítettem, mert az a tapasztalatom, hogy nagyon -nagyon laktató, gondoltam ez könnyít rajta.

urszuszka
urszuszka Fri, 2010-08-27 14:42

Nagyon jó kis recept, tegnap én is elkészítettem, mára már egy falat sincsen belőle. Az ilyen réteges kajáknál egyébként nagy félelmem, hogy szemmértékre rosszul osztom el a ragut vagy a mártást és a tetejére nem marad :) majdnem most is ez történt :)

szépróza
szépróza / szépróza Thu, 2010-08-26 21:54

hát én is... nálunk is elfogyott. ez az adag, 3 fő közreműködésével...
és a legjobb, h úgy írtad le a besamellt, h végre én is meg tudtam csinálni :-D ez addig még sosem sikerült, a besamell volt a "mumusom".
szóval még egyszer: köszi :-) biztos nem utoljára készítettem...

629
vöröshagyma 1 nagy fej
sárgarépa 1 nagy db
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 2 ek
darált marhahús 80 dkg
sűrített paradicsom 2 ek
paradicsom 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
alaplé 1.25 dl
vörösbor 1.25 dl
vaj 4 ek
finomliszt 4 csapott ek
tej 8 dl
szerecsendió 0 ízlés szerint
lasagne tészta 20 dkg
parmezán sajt 10 dkg