Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne Helena konyhájából

Lasagne Helena konyhájából
Lasagne Helena konyhájából
135 perc / előkészület: 40 perc főzés: 50 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor először készítettem, a tészta főzésnél összetapadt. El voltam keseredve, azt hittem, hogy dobhatom az egészet a szemétbe. Kínlódtam vele, míg sikerült úgy-ahogy szétszedni, de a végeredményért megérte. A  végén egész jól nézett ki, de az íze nagyon finom lett. Ekkor megfogadtam, hogy a tésztát is magam fogom készíteni. A friss tésztát viszont nem kell kifőzni. Ahogy összegyúrjuk, felvágjuk megfelelő darabokra már tehetjük is a kivajazott tepsibe, és tehetjük a tölteléket, tésztát...

hozzávalók / 4 adag

A Lasagnehez

A fehér mártáshoz

A tésztához

ajánlat

Mindenféle zöldséggel lehet variálni. Finom és mutatós étel. A kész tészta elég drága, de nyugodtan otthon is el lehet készíteni a tésztát. A tésztát nem kell külön megfőzni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát.
  2. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig sütjük, majd felöntjük a felhigított paradicsompürével, sózzuk, fűszerezzük és puhára pároljuk a húst.
  3. Elkészítjük a tésztát, kinyújtjuk, felvágjuk megfelelő darabokra.
  4. Elkészítjük a fehér mártást. Kevés olajon a lisztből rántást készítünk, felöntjük a tejjel, ízesítjük, besűrítjük.
  5. Kivajazott jénai edénybe 1 réteg tésztát, húst, mártást teszünk. Addig rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók. Tetejére mártást teszünk.
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  7. Megszórjuk még forrón reszelt sajttal, hogy ráolvadjon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 14 989
elküldve: 5
receptkönyvben: 174
elkészítve: 16/23
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéshúsos lasagne, húsos lasagne, lasagne besamelmártással

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fishers
fishers Thu, 2014-03-27 15:19

Kedves Helena!
Holnap ez lesz az ebéd. Köszi a receptet!

ketteszoli
ketteszoli / ketteszoli Tue, 2012-07-03 11:20

Műkedvelőként elkészítettem, első "lazannyám", nagyon jól sikerült, köszönöm :)
(...igaz én megfőztem a tésztát, csak most néztem a hozzászólások között, hogy nem kell.)

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2012-02-25 14:07

Én réteslisztet használok a tésztához.
Amennyit felvesz a tojás,csak annyi lisztet adunk hozzá.Picit pihentetjük,és nyújthatjuk.

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2012-06-28 23:35

3 tojás+annyi liszt,amit fölvesz,ráadásul sokkal olcsóbb és meggyúrni sem nehéz,egy-kettő készen van. A többi tésztát itthon készítem,mert sokkal finomabb.

csato
csato Tue, 2012-02-21 17:19

Szia!

Az igaz,hogy sokkal finomabb házi tésztával ,de sem a boltit,sem a házit nem kell megfőzni!Nyersen kell a rétegek közé rakni,mire megsül puha lesz a tészta is.üdv Csato

941
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
cukor 1 ek
sűrített paradicsom 140 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kk
lasagne tészta 25 dkg
finomliszt 50 g
tej 4 dl
bors 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg
szerecsendió 0 ízlés szerint
tojás 3 db
finomliszt 20 dkg
1 csipet