Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne-kosárka

Lasagne-kosárka
Lasagne-kosárka
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Látványában különlegeset, de ízében valami klasszikus, olasz ételt szerettem volna készíteni. Azt hiszem, elég jól sikerült. :) Nagyon egyszerű, de nagyon ízletes.

hozzávalók / 6 adag

A besamel mártáshoz

A paradicsomszószhoz

Az összeállításhoz

ajánlat

Tartalmas előételnek kiváló. Aki szereti a húsos lasagnet, az a paradicsomszószhoz adhat darált húst. A besamel szószt meg lehet spékelni egy kis spenóttal is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Besamel mártás készítése

  1. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, belereszelünk 2 gerezd fokhagymát, majd rögtön a lisztet is beleszórjuk.
  2. Folyamatos kevergetés közben, lassan adagolva hozzáadjuk a tejet is, egy csipet sót és fél tk. olasz fűszerkeveréket. Lassú tűzön pár perc alatt csomómentes, sűrű krémmé főzzük. Félretesszük.

Paradicsomszósz készítése

  1. Az apró kockákra vágott paprikát olívaolajon 1-2 percig megkapatjuk, majd hozzáadjuk a darabolt hagymát is, megsózzuk, és pár percig kevergetve pirítjuk.
  2. Egy gerezd fokhagymát belereszelünk, megkeverjük, majd a paradicsompürével együtt pirítjuk tovább 1-2 percet. Felöntjük annyi vízzel, hogy sűrű szószt kapjunk.
  3. Fél tk. olasz fűszerkeverékkel és egy csipet cukorral ízesítjük. Félretesszük.

Összeállítás

  1. A kifőzött lasagne lapok széleit egy derelyevágó eszközzel kicsit hullámosra vágjuk. Kis hőálló kerámia edényeket (vagy muffin sütőformát) kikenünk olívaolajjal.
  2. Az aljára helyezünk egy lasagne lapot, majd egy másikat is keresztirányba. Akkor egymás tetejére egy ek. besamelt kanalazunk, egy tk. reszelt parmezánt, egy tk. pestot, majd a paradicsomszószt.
  3. Végül a tetejét megszórjuk parmezánnal, és a sütőben kb. 15 percig 150 fokon sütjük, amíg a tészta szélei elkezdenek kicsit megpirulni.
  4. Amikor kivesszük, frissen vágott snidlinget szórunk a tetejére.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 639
elküldve: 1
receptkönyvben: 202
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.06.
73 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

lasagne kosárkában, lasagne kosár, paradicsomos tésztakosárka

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

307
vaj 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 2 evőkanál
tej 2 dl
1 csipet
olasz fűszerkeverék 0.5 teáskanál
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
olívaolaj 1 ek
salottahagyma 3 db
0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
sűrített paradicsom 100 g
víz 1 dl
olasz fűszerkeverék 1 kávéskanál
nádcukor 1 csipet
lasagne tészta 20 dkg
olívaolaj 1 teáskanál
parmezán sajt 10 dkg
pesto 6 teáskanál
snidling 1 ek