Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne prosciuttoval és gombával

Lasagne prosciuttoval és gombával
Lasagne prosciuttoval és gombával
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Variáció lasagnera, az olaszok kedvelt rakott tésztájára: a darált húson kívül kerül a rétegek közé prosciutto és gomba is, még ízletesebbé téve a tésztaételt.

www.barilla.hu

hozzávalók / 4 adag

  • 350 g liszt
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 85 g prosciutto
  • 140 g gomba
  • 200 g darált marhahús
  • 1 fej hagyma
  • 1 marék zeller
  • 1 marék petrezselyem
  • 140 g reszelt parmezán sajt
  • 15 g vaj
  • 185 g darabolt paradicsom konzerv
  • só és bors ízlés szerint
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszt közepén készítsünk mélyedést, ebbe üssük a tojást és öntsük az olajat, majd finom gyúrjuk simára. Ha kész, lefedjük és 20 percig pihenni hagyjuk. Ezután nyújtsuk ki a tésztát kb. 2,5 cm vastagságúra.
  2. Egy kés hegyével vágjuk a tésztát 7,5 cm oldalhosszúságú négyzetekre. Enyhén sózott vízbe főzzük meg a tésztát, 6-7 darabot egyszerre. Amint a tészta feljön a víz színére, szedjük ki az edényből és helyezzük egy alaposan kicsavart vizes konyharuhára, amíg kihűl.
  3. Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, zellert és petrezselymet és végül, ha a hagyma üvegesre sült, a darált marhahúst. Addig süssük, amíg a hús aranybarnára sül, majd adjuk hozzá a megtisztított és felszeletelt gombát.
  4. Főzzük további 4-5 percig, majd adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk-borsozzuk, majd főzzük további 25 percig. Egy kivajazott tepsibe (használhatunk sütőpapírt is) sűrűn egymás mellé helyezzük el a tésztákat, úgy hogy teljesen befedje a tepsi alját. A tésztára tegyünk egy réteg húsos gombát, sonkacsíkokat, majd elszórtan egy kis vajat is csöpögtessünk rá. Erre újabb réteg tészta jön, majd töltelék. Ismételjük ezt a műveletet, amíg elfogynak az alapanyagok. A legfelső réteg tészta legyen, amit kenjünk meg vajjal, majd szórjuk rá a reszelt parmezánt.
  5. Ha kész van, tegyük 180°C-os sütőbe és süssük kb. 15-20 percig, amíg a tészta teteje aranybarnára sül. A sütőből kivéve melegen tálaljuk a maradék parmezánnal.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 714
elküldve: 2
receptkönyvben: 230
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

prosciuttos-gombás lasagne

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!