Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne és rakott zöldség töltelék főtt húsból

Lasagne és rakott zöldség töltelék főtt húsból
Lasagne és rakott zöldség töltelék főtt húsból
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húslevesben főtt húsok felhasználására kiváló lehetőség, ha lasagne tölteléket vagy rakott zöldségekhez felhasználható fűszeres darálthúst készítünk belőle. Az elkészített tölteléket nem csak frissen felhasználva, hanem kisebb adagokban lefagyasztva később is felhasználhatjuk, jelentősen lerövidítve ezzel a lasagne vagy pl. a rakott zöldbab készítésének idejét. 1 kg húsból kb. 2 és fél kg fűszeres darálthús készíthető, amit én fél kg-os adagokban szoktam lefagyasztani.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát, fokhagymát és a sárgarépát nyersen robotgéppel lereszeljük, pürésítjük.
  2. A hagymákat olajon üvegesre pároljuk.
  3. Hozzákeverjük a reszelt sárgarépát, kevergetve együtt pirítjuk tovább néhány percig. 
  4. Felöntjük a paradicsomlével és hozzáadjuk a fűszerek felét.
  5. 10-15 percig lefedve pároljuk.
  6. Hozzáadjuk a darálthúst és a többi fűszert.
  7. Még 10-15 perc főzés után kész a fűszeres darálthús.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 477
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fűszeres darálthús fagyasztásra, rakott húsos alap, húsalap rakott ételekhez

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

303
sertéslapocka 1 kg
vöröshagyma 4 nagy fej
fokhagyma 10 gerezd
sárgarépa 4 nagy db
napraforgó olaj 8 ek
paradicsomlé 10 dl
szerecsendió 1 kk
majoranna 2 kk
kakukkfű 2 kk
rozmaring 2 tk
olasz fűszerkeverék 1 teáskanál
oregánó 2 kk
1 ek
bors 2 kk