Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Lasagne Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Lasagne Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
120 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta kedvelem az olaszos ízeket, és régi kedvencem a kemencében sült lasagne!

hozzávalók / 5 adag

Tepsi előkészítés

Bolognai ragu

Besamel mártás

Összeállítás

ajánlat

Nálunk a parmezánból sosem elég, így én még azt kínálok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tepsi előkészítés

  1. Kivajazunk egy kb. 30x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.

Bolognai ragu

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk a szalonnával együtt.
  2. A sárgarépát és a zellert egy nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük.
  3. A szalonnát az olajon kisütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, később a fokhagymát, és megpároljuk.
  4. Ezután hozzáadjuk a reszelt zöldségeket: a répát és a zellert. Kb. 10 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. A paradicsomot kockára vágjuk, és a zöldségekhez keverjük. Az ételhez adjuk a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, majd következnek a további fűszerek: kakukkfű, oregánó, bazsalikom és a babérlevél. Belekeverjük a paradicsompürét és a vörösbort, valamint ha szükséges, akkor egy kevés vizet is adunk hozzá.
  6. Kb. 1 óra alatt minden megpuhul, ekkor félretesszük a ragut.

Besamel mártás

  1. Olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra.
  2. Közben forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára 1-2 perc alatt.
  3. Végül ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. Amikor kicsit kihűlt a mártás, hozzákeverjük a reszelt parmezánt. Akkor jó, ha olyan az állaga, hogy se nem híg, se nem sűrű.

Összeállítás

  1. A kivajazott tepsi aljába, kevés besamel mártást teszünk, majd egy réteg száraz tésztát.
  2. Erre teszünk ismét besamel mártást, amit egyenletesen elsimítunk a tésztán, majd következik a bolognai ragu, erre pedig egy sor reszelt sajtot teszünk.
  3. Az előző lépéseket addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak (ebben a tepsi méretben nekem összesen 4 sor lett).
  4. Lezárásként a legfelső tésztasorra maradjon még besamel mártás, és vastagon szórjuk meg reszelt sajttal. 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 percig, majd 180 fokon még 20-30 percig készre sütjük a lasagne-t. Kb. fél órát pihentessük, hogy szeletelni tudjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 500
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lasagne, bolognai ragus lasagne

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

enique
enique / enique Thu, 2014-07-24 21:43

A recept "nagyon-nagyon"...:)
Egyetlen jobbító javaslatom van,mint lasagne-kedvelő főzőszemélynek: a legalsó tészta alá ne vajat kenj, hanem egy vékony réteg besamelszószt. Mondjuk, inkább sajt nélkülit. Én nem keverem bele a szószba a sajtot, hanem a szószra szépen rászórom rétegenként (de ez ízlés dolga, nem fontos). Az alsó besamelszósztól a legalsó tésztaréteg is szépen bepuhul-megszívja magát és ..... jaj meg hm..., nagyon fincsi lesz.

1371
vaj 1 ek
füstölt szalonna 10 dkg
darált marhahús 60 dkg
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 5 gerezd
sárgarépa 2 db
zeller 1 db
paradicsom 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
napraforgó olaj 2 ek
vörösbor 0.5 dl
sűrített paradicsom 300 g
tej 1 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
finomliszt 3 evőkanál
parmezán sajt 5 dkg
lasagne tészta 50 dkg
trappista sajt 30 dkg