Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Laskagombaleves Pogácsa konyhájából

Laskagombaleves Pogácsa konyhájából
Laskagombaleves Pogácsa konyhájából
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Buday Péter egyik receptjéből merítettem az ötletet.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát felkockázzuk. A laskagombát vékony csíkokra vágjuk. A zellert kisebb hasábokra vágjuk, kb. hasonlókra, mint a laskagomba. A fehérrépát nagyobb hasábokra aprítjuk, akkorákra, hogy utána könnyen ki tudjuk halászni a levesből.
  2. A hagymákat kis olajon megfuttatjuk, megsózzuk, hogy levet eresszen. Rádobjuk a gombát, zellert és fehérrépát. Kicsit pirítgatjuk együtt, majd feleresztjük fél liter vízzel. Kicsit még utánasózunk, tekerünk rá kis borsot. Beledobjuk a babérlevelet.
  3. Fedő alatt kis lángon puhára főzzük. Késes aprítóba szedjük az összes fehérrépahasábot (a férjem nem nagyon szereti, láthatatlanná kellett tenni), egy nagy merőkanál leves sűrűjét, valamint a tejfölt. Összeturmixoljuk, visszaöntjük a levesbe, jól összekeverjük.
  4. Kivesszük a babérlevelet, tálalunk, a tányérokon megszórjuk kevés petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 737
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
249 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

laskagombás zöldségleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

141
olívaolaj 1 ek
laskagomba 30 dkg
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
zeller 5 dkg
fehérrépa 5 dkg
babérlevél 1 db
tejföl 1 dl
0 ízlés szerint
víz 5 dl