Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Laskagombapörkölt kuszkusszal

Laskagombapörkölt kuszkusszal
Laskagombapörkölt kuszkusszal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában egyik nagy kedvencem lett a kuszkusz, mert semleges íze miatt nagyon sok ételhez remek köret, és gyorsan elkészül, ráadásul alakbarát is. A laskagombát is érdemes kipróbálni pörköltként, ezzel a recepttel most kicsit újragondoltam az elkészítését. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a szárított zöldségkeveréket.
  2. Állandó keverés mellett pirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával.
  3. A pikáns és finom ízt adó szárított zöldség felveszi a gomba által kiengedett levet, ezért lehet, hogy pici vízzel még hígítanunk kell a pörköltet.
  4. A laskagombát hosszabb ideig kell párolni, mint a csiperkegombát. Folyamatos keverés mellett kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  5. Nagyon egészséges köret hozzá a kuszkusz, amely semmilyen főzést nem igényel. Elkészítése tényleg néhány perc: a kuszkuszt felöntjük forró vízzel, és lefedjük, hogy megszívja magát. Előnye, hogy semleges íze van, így bármilyen fűszer hozzáadásával alakíthatjuk ízét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 798
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
108 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombapaprikás

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

315
laskagomba 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 2 teáskanál
szárított natúr zöldségkeverék 30 g
kuszkusz 25 dkg
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2.5 dl