Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Laskagombás tyúkpörkölt

Laskagombás tyúkpörkölt
Laskagombás tyúkpörkölt
130 perc / előkészület: 30 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apósomtól tanultam ezt a receptet.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Aki nem akarja erősen csinálni, az elhagyhatja belőle az erős paprikákat. Lehet mellé sós vízben főtt burgonyát is tálalni. Igazi tanyasi tyúkról a legfinomabb. Ha boltban vásárolt tyúkról főzzük, akkor kell mellé zsiradék! A főzési idő a tyúktól függ, hogy mennyire öreg! Víz ne maradjon rajta!! Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A laskagombát megmossuk, és feltesszük sós vízben főni. Kb. 30 percig előfőzzük, majd leszűrjük, és félretesszük. Amikor meghűl, 1 cm -es csíkokra felvágjuk.
  2. A tyúkot a szokásos módon felaprítjuk. Az egyik hagymát kockára vágjuk. A tyúk zsírját felkockázzuk, egy lábasba tesszük, és kisütjük, majd rádobjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, és pirospaprikával megszórjuk, felöntjük vízzel. Beletesszük a tyúkdarabokat, a felvágott szárazpaprikákat. Ízesítjük sóval, és addig főzzük, míg puha nem lesz. Ha kell, pici vizet öntünk néha alá.
  3. Amikor már puha a hús, rátesszük a csíkokra vágott gombát, a félbevágott zöldpaprikát és a karikára vágott hagymát. Ezeket is puhára főzzük /de ne főjenek szét /, és a sűrített paradicsomot is rátesszük, megszórjuk a frissen őrölt borssal, ha kell még sóval, jól elkeverjük, egyet forralunk rajta, és rátesszük a fedőt, elzárjuk a gázt, és kb. 5 percig nem emeljük fel a tetejét .
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 496
elküldve: 1
receptkönyvben: 73
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkepörkölt laskagombával és erős zöldpaprikával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Barosné
Barosné Tue, 2012-11-06 14:39

Most ebédeltem meg a fenti recept alapján készült ebédet,és elmondhatom nagyon finom volt.
Nekem nem volt itthon házi tyúkom,csak egyszerű csirkecombok,abból készítettem el de így is jó ízű ebéd lett belőle.Köretnek spagetti tésztát főztem,és tejfölös uborkasalival tálaltam.
Bátran ajánlom mert jó.

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-08-03 11:09

Kedves Éva ! Megéri akkor is jófajta házi tyúkból készíteni mer a bolti közel sem jöhet hozzá. Inkább tartson tovább a főzés , de finomat egyek:)) Ha van házi tyúkod akkor próbáld ki a " Fehérpörkölt tyúkról " receptemet :))Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-08-02 17:44

Nagyon klassz apósod lehet!!!Köszi a receptet! Bár a tyúk és a kakas, amilyen finom, olyan félelmetes nekem, a főzési ideje miatt.Amikor kész, tutira finom, de addig annyira izgulok, hogy tényleg megfő-e?Puha lesz?Volt, hogy 4 órát főztem és nem volt puha, de a férjem szerint igen, nem várhatok egy tyúktól ,bolti csirkés 30 perces főzést!!Igaza van.Éva-Anyóca

287
tyúk 1 kg
laskagomba 1 kg
zöldpaprika 1 db
paprika 3 közepes db
vöröshagyma 2 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 140 g