Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Laskás rizottó

Laskás rizottó
Laskás rizottó
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár eredeti terveim szerint rókagombás változatot szerettem volna készíteni, de sehol nem találtam, így változtattam a terveken. Majd miután elkészült az étel, kiderült, hogy a nagyobb bevásárló központok például árusítanak. Érdekes módon akkor még a piacon nem volt kapható. De semmi vész. Egy kis újratervezés után laska került bele, és nem okozott csalódást, ezt bátran állíthatom!

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Egy pohár száraz fehérbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és felaprítjuk.
  2. Egy serpenyőbe beleöntjük az olívaolajat, és megpároljuk benne a hagymát.
  3. Ráöntjük a rizst, egy rövid ideig együtt pároljuk őket, majd hozzáadunk egy kevés alaplevet.
  4. Folyamatos kevergetés mellett, apránként hozzáadjuk a maradék alaplevet is, majd a fehérbort.
  5. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, majd felaprítjuk.
  6. Egy másik serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük a fokhagymát, egy darabig pároljuk, majd a gombát is beletesszük és addig sütjük, míg a nedvesség el nem illan belőle.
  7. Ha a rizottó elkészült, belekeverjük a gomba egyik felét, majd tálaláskor ráhalmozzuk a másikat, és végül ráreszeljük a parmezánt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 23 619
elküldve: 5
receptkönyvben: 413
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nora Palmer

Mióta szakács: 2013.05.03.
37 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás rizottó, rizottó laskagombával, laskagombás rizottó

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

halfilé
Halfilé / halfilé Fri, 2018-01-19 13:48

Kezdőknek ezt a receptet nem ajánlom. Én dupláztam a rizst és hozzá a folyadékot is. A folyadék kevés , kb még egyszer annyi kellett , hogy jó legyen.

566
rizottó rizs 50 g
fehér hagyma 1 közepes db
félszáraz fehérbor 50 ml
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 1 ek
zöldség alaplé 75 ml
laskagomba 150 g
vaj 1 ek
petrezselyem 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
parmezán sajt 20 g