Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lassan sült báránycsülök

Lassan sült báránycsülök
Lassan sült báránycsülök
200 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi ünnepi étel, amely bár lassan készül, de pont ettől lesz isteni finom és omlós. Ráadásul az érdemi munkát pillanatok alatt letudjuk, utána csak a sütő dolgozik helyettünk.

www.lurpak.com

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, és a báránycsülkök minden oldalát körbepirítjuk benne. Ha elkészült, a húst áttesszük egy sütőedénybe. Sózzuk-borsozzuk, majd meghintjük a liszttel, és összeforgatjuk.
  2. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a bárányt sütöttük (ha szükséges, a zsiradékot pótoljuk), beletesszük a megtisztított hagymát, valamint a felkarikázott zellert és sárgarépát. 6-7 perc alatt megpirítjuk a zöldségeket, majd óvatosan felöntjük a borral. További 1-2 percig főzzük, majd az egészet ráöntjük a húsra.
  3. Hozzáöntjük a paradicsomlevet és az alaplevet is. Beletesszük a rozmaringot és a babérlevet. Lefedjük, és 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük 3 órára. Félidőben érdemes ellenőrizni a folyadékot. A húst nagyjából félig kell ellepnie. Ha elpárologna vagy túl sűrű lenne, akkor alaplével vagy vízzel pótoljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 730
elküldve: 6
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Lurpak

Mióta szakács: 2016.03.01.
13 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsvéti báránysült, báránycsülök sütőben

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

629
vaj 3 ek
báránycsülök 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
salottahagyma 125 g
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
vörösbor 1.5 dl
passzírozott paradicsom 3 dl
zöldség alaplé 5 dl
rozmaring 1 szál
babérlevél 3 db