Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Latte machiato torta

Latte machiato torta
Latte machiato torta
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (47)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban találtam a recepetet, amit természetesen rögtön átvariáltam, mert az ottani piskótája nem tetszett, és az arányok sem. Így lett ez a mostanra már jól bevált recept. Rengetegszer készítettem már el születésnapra, családi rendezvényekre, munkahelyre, és eddig mindig nagy sikert aratott. Olyan, mint egy igazi cukrászsütemény.

Szoktam másfél adagot is csinálni 30x40 cm-es gáztepsibe. Ekkor kockára vágom, és úgy néz ki mintha cukrászdából jött volna.

Szép magas sütemény lesz belőle, és eddig sosem esett össze a piskóta.

Apró titok, hogy a megsült piskótát fejjel lefelé fordítom, és így is töltöm meg, ekkor szép éle marad a süteménynek.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Bátran ajánlom olyanoknak is, akiknek eddig még nem volt sikerélményük tortasütés terén.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját 3 evőkanál vízzel, a vaníliás cukorral, cukorral jól kikeverjük. A masszához keverjük (apránként nagy mozdulatokkal) a liszt, a kakaópor és a sütőpor keverékét, majd belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
  4. Krém készítése: A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A tejfölt összekeverjük a cukorral, majd a tejszínhabba keverjük.
  5. Kb. 1 dl vízbe 2 púpozott teáskanál étkezési zselatint elkeverünk, és felforraljuk, a zselatin hátoldalán található utasítás szerint. Kicsit hagyjuk hűlni, és apránként a tejszínhabos masszához keverjük.
  6. A krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe tesszük a mandula aromát vagy mandulalikőrt. A másik felébe tesszük a kakaóport és a kávét vagy capuccino-t. Érdemes kóstolni, nehogy nagyon intenzív legyen az íze.
  7. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, és a krémmel megtöltjük. Alulra kenjük a fehér krémet, felülre pedig a kávésat.
  8. A tetejét tortabevonóval fedjük be. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 34
össznézettség: 131 557
elküldve: 42
receptkönyvben: 1 270
elkészítve: 59/75
Facebookon megjelent: 3

szakács

Marinka és Szellem

Mióta szakács: 2011.11.11.
1 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémes kapucsínó torta, kávékrémes csokitorta

Hozzászólások (47)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2017-11-17 03:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.11.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-11-16 03:23

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.11.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2017-03-31 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.03.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Dikácz Andrea
Dikácz Andrea Fri, 2016-01-22 17:01

Négy-öt alkalommal már biztosan elkészítettem a tortát, olyan nagy sikere van. Az ízvilága mennyei. A tetejére felolvasztom a csokit és egy kis tejfölt keverek bele, így öntöm rá. A tejföl nagyon feldobja az ízét.
Kedves Daginyúl, a színes lap ötleted nagyon tetszik, legalább egyszer biztosan kipróbálom így!

Daginyúl
Daginyúl Sun, 2014-11-23 13:10

Isteni finom torta! Családi rendezvényre készítettem el, nagyon nagy sikere volt, pillanatok alatt elfogyott. Annyit változtattam rajta, hogy a piskóta hozzávalóiból kapott masszát még a kakaópor hozzáadása előtt három részre osztottam, egy részhez adtam vamiliát, a másik két részhez kakaóport, es három részletben sütöttem meg, így kaptam három tökéletesen egyforma méretű , de különböző színű tortalapot. Középre került a sárga lap, alulra és felülre egy-egy kakaós. A kétféle krémmel csodás látványt nyújtottak a szeletek. Köszönöm a receptet, gyakran fogom készíteni!

Dikácz Mónika
Dikácz Mónika Sun, 2013-11-17 09:35

Kedves Marinka!
Ez a torta egyszerűen fantasztikus volt! Húgom sütötte meg nekem (az én választásomra) születésnapomra. Mindenki oda volt érte :) Viszont én azt ajánlottam neki, hogy a tetejére a csokihoz ne vajat, hanem egy tejfölt tegyen. Mmmm... Ez az enyhén tejfölös csokiöntet csodálatosan harmonizált a krémmel.
Szóval köszi a receptet, ajánlottam is rendesen :D

Bútorné Tari Anita
Bútorné Tari Anita Thu, 2013-02-21 22:02

Nagyon finom a torta, én is elkészítettem már többször is,de még mindig nem tudom miért kell bele a habfixáló plusz zselatin, nem merem kihagyni őket,talán majd egyszer megtudom ...Addig is ajánlom mindenkinek aki szereti a finom tortákat!

Bútorné Tari Anita
Bútorné Tari Anita Wed, 2012-04-18 18:05

Szia!Szeretném megkérdezni:hogyha a Hullalát felverem,ugye kemény habot kapunk,miért kell bele még ennyi habfixáló,plussz még kettő teáskanélnyi zselatin?Lehetséges, hogy a tejföltől összeesne a hab?, ha igen miért nem elég bele csak az eggyik féle?Nem akarok kötözködni, de érdekelne,ki szeretném probálni a sütit, de minél kevesebb "mű" hozzávalóval.

Taju
Taju Thu, 2017-04-13 00:29

Akkor felejtsd el ezt a Hulala izét, és tejszínt bele! :)

davidpiroska
davidpiroska Fri, 2012-03-16 19:16

Ezerszer megsütöttem ,isteni fini!!!! Lányok bátran süssétek!!!Köszi a receptet!!!!!!!

kabimaci
kabimaci Tue, 2012-02-21 18:37

Nagyon jól néz ki a tortád,de én a Hulala "tejszín" helyett inkább igazi tejszínt raknék bele ;)

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 Thu, 2017-03-30 09:46

Én is tejszínt tennék bele! Ne ezen spóroljunk már!

Lássuk csak a Hulala összetevőit:
Víz, hidrogénezett növényi zsiradék (26%), cukor (11%), tejfehérje, stabilizátor: szorbitol szirup (E420ii), hidroxipropil cellulóz (E463). Emulgeáló szerek: zsírsavak mono- és digliceridjeinek mono és diacetil tartársav észterei (E472e) szója lecitin (E322), zsírsavak mono- és digliceridjeinek tejsav észterei (E472b), só, aroma, színezék: béta-karotén (E160a)

Jó étvágyat hozzá!

M. Judit
M. Judit Fri, 2012-02-10 14:42

Kedves Marinka!

Meg szeretném sütni a tortád a barátom születésnapjára, de félek a krém elkészítésétől. Amikor a tejfölt a tejszínhabba teszem, a hab nem fog összeesni? És az számít, hogy ugyanolyan hőmérsékletűek legyenek a hozzávalók? Már rontottam el krémeket, és azt hallottam, hogy az volt a baj, hogy az egyik hozzávaló hidegebb volt, mint a másik... Kérlek segíts, mert nagyon jóra szeretném megcsinálni a tortát.

Marinka
Marinka és Szellem / Marinka Fri, 2012-02-10 16:40

Kedves Judit!
Ne aggódj, sikerülni fog!
A tejszínbe amikor beleteszed a tejfölös cukrot természetesen össze fog esni egy kicsit, de nem ekkor sem lepődj meg. Akkor vigyáz inkább, amikor a zselatint teszed bele, azt szép lassan csorgatva, többször elkeverve és nem baj ha előtte hűtöd egy kicsit.
Jó sok krémed lesz és hidd el, ez sikerélmény lesz a végén!!!
Jó sütögetést!

M. Judit
M. Judit Fri, 2012-02-10 16:45

Kedves Marinka!

Köszönöm, hogy visszaírtál! Ez az egyedüli rész, amitől tartottam, de most már megnyugodtam. Remélem jól fog kijönni és sikert aratok vele en is!

M. Judit
M. Judit Thu, 2012-02-16 10:29

Kedves Marinka!

Nem volt semmi gond a krémmel, igazad volt. Jól kikevertem a tejfölt a cukorral, míg krémessé vált és nagyon óvatosan tettem bele a habba a cukros tejfölt és a zselatint is. Apukám tanácsára főztem egy adag kávét, tettem bele 2 evőkanál mandula likőrt és enyhén benedvesítettem evvel a tortalapokat mielőtt rájuk kentem a krémet, hogy legyen még intenzívebb az íz. Egy kicsit féltem, hogy túlöntöztem a lapokat, de nem volt sok egyáltalán, minden a lehető legjobban jött ki.

M. Judit
M. Judit Wed, 2012-02-15 15:27

Kedves Marinka!

Nagyon finom lett a tortám! Megdicsérték a krémeket és alig várják, hogy megint megcsináljam. :)

marikati
marikati Sun, 2011-12-25 21:40

Kellemes Karácsonyozást Marinka! Csodálatos ez a torta! Másodjára készítettem el. Egyszerűen mennyei! Hat féle süti elkészítése után még összeszedtem magam és az ünnepi vacsoraasztalon csak ott díszelgett Ő is! Köszönöm a receptet!

Marinka
Marinka és Szellem / Marinka Sun, 2012-01-01 21:39

Kedves Marikati!
Igazán örülök neki, hogy ennyire jól sikerült és már hogy másodszor készítetted el.
Én ugyan most ezt nem készítettem el, de jó pár új sütit készítettem el karácsonyra.
Boldog Új Évet kívánok és további jó sütögetést!

torkika
Torkika / torkika Fri, 2011-12-16 16:31

Csudijó recept! Ki fogom próbálni, szerintem karácsonykor. Még úgysem csináltam vizes piskótát!
Mentve!
Üdv!

Didumaci
Didumaci Wed, 2011-12-14 08:57

Szia Marinka!
Nagyon tetszik a süti, meg fogom sütni karácsonykor. Annyi kérdésem lenne, hogy az intant kávét a krémbe por alakban teszed bele, vagy feloldod egy kis vízben?
Előre is köszi, ha válaszolsz. Üdv: Didu

Marinka
Marinka és Szellem / Marinka Tue, 2011-12-20 09:49

Szia Didumaci!
Por alakban teszem bele, de feltétlen kóstolgasd, mert nagyon intenzív tud lenni az íze!
Jó sütögetést és Kellemes Ünnepeket!

hangerika
hangerika Fri, 2011-12-09 15:29

Kedves Anci!
Nagyon tetszik a tortád, úgy döntöttem ezt fogom megsütni Karácsonyra. :) Gondolom a zselatin por helyett Zselatin Fix is jó bele (azt legalább nem kell forralgatni, csak belekeverni a tejszínes krémbe).

Marinka
Marinka és Szellem / Marinka Tue, 2011-12-20 09:48

Kedves Hangerika!
Nem használtam még zselatin fixet, úgyhogy erre nem tudok válaszolni.
De szerintem sikered lesz vele Karácsonykor.
Kellemes Ünnepeket!

szadomilla
szadomilla Thu, 2011-11-17 15:03

Köszönöm szépen a választ, mindent értek oké, elfogom készíteni!

szadomilla
szadomilla Thu, 2011-11-17 10:34

A piskótába nem kell csak a vaníliás cukor, a krémbe kell mind a 18 dkg?
A hozzávalóknál nem szerepel a habfixáló, a zselatin, sem az aromák, a képen pedig mindkét krém fehér, a recept szerint pedig a felső barna, nem vagyok kezdő sütögető, de recept szerintem olyan legyen, hogy aki még nem fogott fakanalat az is meg tudja sütni. Bocsánat az észrevételért.

Marinka
Marinka és Szellem / Marinka Thu, 2011-11-17 11:26

Köszönöm az észrevételt. A 18 dkg cukrot is a piskótába kell rakni, javítottam a leírást.
A hozzávalókban pedig szerepelnek az említett hozzávalók, csak a gördítősávval lehet megnézni a többit...
A képen nem fehér mindkét krém. Szerintem csak monitor szín beállítással lehet probléma, mert a felső krém sötétebb. Igaz, lehet az lenne a pontosabb szín jelölés, hogy mogyoró színű, de az csak zavart keltene, hogy kell bele mogyoró is, de nem így van. És ne arra a kakaó barna színre gondolj, hisz egy hófehér krémbe kerül bele csupán 1 kis instant kávé, vagy cappucino.
További kérdésed, vagy észrevételed van, csak írj nyugodtan!

Prolita
Prolita Wed, 2011-11-16 23:51

Engem a tejföl izgat, ugyanis nemszeretem. Nem érzik ki belőle?

Marinka
Marinka és Szellem / Marinka Thu, 2011-11-17 10:09

Szia Prolita!
Se a tejföl, se a tejszín nem érződik ki rajta. A tejföl elveszik benne, nagyon krémes és nem az a borzasztóan édes töltelék. Próbáld ki nyugodtan!
Öcsém meg pont a tejszínt nem szereti, ezért azt mondtuk neki, hogy tejfölből van és így megette, abszolút nem érezte rajta. Persze azóta tudja az igazat és így is szereti.:)

Prolita
Prolita Fri, 2011-11-18 23:05

Köszönöm Marinka! Elmentettem, lehet, hogy már a hétvégén kipróbálom.

433
tojás 6 db
víz 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 180 g
finomliszt 150 g
cukrozatlan kakaópor 4 ek
sütőpor 1 csomag
növényi habtejszín 5 dl
tejföl 250 g
cukor 100 g
habfixáló 2 csomag
zselatin 2 teáskanál
likőr 0.2 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek
instant kávé 3 teáskanál
tortabevonó 20 dkg
margarin 1 ek