Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazac-avokádó terrin

Lazac-avokádó terrin
Lazac-avokádó terrin
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem egy tipikus terrin, mivel csak pár órát kell a hűtőben tárolni tálalás előtt. A BBC Good Foodról jött az ötlet, kicsit átkomponáltam, ez lett a végeredmény.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy csészét (vagy kicsi szögletes tálkát) kibélelünk frissentartó fóliával (folpack) úgy, hogy a szélek bőven túllógjanak, a belsejét megkenjük egy teáskanál olívaolajjal.
  2. A csészét kibéleljük füstölt lazacszeletekkel úgy, hogy azok fedjék egymást, a kilógó rész pedig akkora maradjon, hogy majd a tetejét is befedhessük vele, visszahajtva a széleket.
  3. Az avokádót félbevágjuk, kimagozzuk és a húsát kiskanállal kikaparjuk, villával pépessé zúzzuk.
  4. Hozzáadjuk a krémsajtot, citromlevet, felszeletelt olajbogyót és póréhagymát (lilahagyma is kerülhet bele vagy fekete olajbogyó).
  5. Megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromlevet adunk hozzá, majd belekanalazzuk a tálkába.
  6. A tetejére hajtjuk a lazacszeletek kilógó részét, becsomagoljuk a fóliába és egy kistányérral (vagy bármivel) lenyomatjuk a tetejét, néhány órára a hűtőbe tesszük.
  7. Előételként, színes salátaleveleken, vinaigrette-tel permetezve vagy chili szósszal tálaljuk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 486
elküldve: 2
receptkönyvben: 204
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

avokádós lazac terrin, avokádós-füstölt lazacos terrin

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Oli
Oli / Oli Wed, 2009-11-18 20:36

Köszi Pankadraga :-) Csak egy tipp: ha elkészíted, arra figyelj, hogy ne legyen túl híg, mert akkor nem áll össze és szétcsúszik, amint felvágod... Sok sikert! Üdv, Oli

490
lazac 30 dkg
avokádó 1 db
krémsajt 100 g
póréhagyma 6 dkg
citromlé 2 ek
olajbogyó 3 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek