Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazac crème fraiche

Lazac crème fraiche
Lazac crème fraiche
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Leendő anyósomnak a kedvenc elkészítési módozata! Tőle tanultam ezt a lazacreceptet.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Párolt zöldséggel, főtt burgonyával, héjában főtt újburgonyával vagy rizzsel is egyaránt tálalható.

Ha maradt a lazacból másnapra is, akkor hidegen fogyasztva is kitűnő, sőt talán még jobban harmonizálnak az ízek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazacot megtisztítjuk, eltávolítjuk a pikkelyeket és a nagyobb kilógó szálkákat.
  2. Sózzuk, citromborsozzuk, majd hagyjuk állni egy fél órát.
  3. A crème fraiche-t keverjük össze a lime levével és az apróra vágott friss kaporral.
  4. Egy tűzálló tálba egy kevés olívaolajat csorgatunk, majd bőrével lefele belehelyezzük a lazacot.
  5. A Crème fraiche-t vastagon rákenjük a halra, és a tetejére még vékony szelet vajdarabot is halmozunk. Kb. 1 dl vizet öntünk alá.
  6. Alufóliával lefedjük a tálat, és közepes hőfokon megpároljuk a lazacot.
  7. Mikor már majdnem kész, az utolsó 5 percben fólia nélkül sütjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 687
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: skandináv
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lazac creme fraiche szósszal, lime-os lazac, sült lazac kapros szósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

959
lazac 500 g
crème fraîche 300 g
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint
citrombors 0 ízlés szerint
limelé 1 lime-ból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
olívaolaj 1 ek
vaj 0.5 ek
víz 1 dl